за всички области в страната бе обявен със заповеди на

...
за всички области в страната бе обявен със заповеди на
Коментари Харесай

В цялата страна е обявен пожароопасен сезон

за всички области в страната бе разгласен със заповеди на.
За обособените райони интервалът е друг, заради спецификата на съответния регион, само че се обгръщат месеците март – ноември.
През 2020 година са регистрирани 499 пожара върху горска повърхност от близо 53 000 дка. От тях 3 300 дка гори са наранени от върхови пожари.
За интервала от 01.01.2021 година до 26.04.2021 година са зародили 56 бр. пожари в горските територии, в страната. Пожарите са минали низово и са засегнали повърхност от 1330 дка в иглолистни, широколистни и смесени насаждения, както и незалесени горски площи.
Основната причина за повече от 99% от пожарите в горските територии на страната е човешка немарливост.
 Екстремален показател за пожароопасност е в действие за 6 области Екстремален показател за пожароопасност е в действие за 6 области
Екстремален показател за пожароопасност е в действие за територии от 6 области в страната за 27 август. Това сочи информация на уеб страницата на Национал...
Изпълнителна организация по горите приканва всички жители да бъдат изключително деликатни и да се въздържат от палене на огън навън, в т. ч. и в аграрни земи.
Лице, забелязало пожар в горски или аграрни територии, неотложно би трябвало да се обади на тел. 112, което ще спомогне за бързото му локализиране и образуване на неговото потушаване.
По време на пожароопасния сезон се не разрешава паленето на открит огън и осъществяването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 м от границите на горските територии.
Посетителите и работещите в горите и в съседство с тях са задължени да съблюдават разпоредбите за пожарна сигурност. Паленето на огън и изхвърлянето на горими боклуци би трябвало да става единствено на избраните за тази цел места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР