За всички любители на сладкото ще ви кажа как да

...
За всички любители на сладкото ще ви кажа как да
Коментари Харесай

Арменска му работа – бъркаш за 5 минути, после печеш и заливаш! Става супер сочен и адски шоколадов сладкиш:

За всички фенове на сладкото ще ви кажа по какъв начин да си направите  бърз шоколадов сладкиш по арменска рецепта. Прави се елементарно и просто като раз-два-три. Объркваш всичко и готово!

Днес ще споделим с вас, скъпи читатели, бърза рецепта за шоколадова торта  с апетитен шоколадов крем. Отвътре е влажна, а извън покрита с лека хрупкава коричка. Невъзможно е да се откъснеш от сходно прелъщение! Ако сте фенове на шоколада, безусловно си пригответе този Арменски шоколадов сладкиш – мокър и размазващо апетитен!

Арменски шоколадов сладкиш

Продукти за тестото:

280 мл прясно мляко 2 яйца 250 г брашно 300 г захар 60 g растително масло 55 г какао 1,5 ч.л. сода за хляб 60 г масло 1,5 ч.л. оцет

Шипка сол

Продукти за глазурата:

4 с.л. какао 5–6 ч.л. вода 4 с.л. захар 50 г масло 1 с.л. растително масло

Приготвяне:

Пресейте брашното и какаото в дълбока купа, прибавете захарта, яйцата и налейте млякото.

 шоколадово тесто подготвяне

Разтопете маслото и също го прибавете към тестото. Налейте там растително масло. Разбийте всичко с миксер до гладкост. След това загасете содата с оцет, прибавете щипка сол и разбийте още минута.

 тесто шоколадов сладкиш

Изсипете тестото в покрита с хартия за печене тава. Печете сладкиша в авансово загрята фурна на 180 градуса за 45 минути. Проверете готовността с дървена съчка.

 какаов сладкиш

За да извършите заливката, поставете захарта и какаото в тенджера. Налива се вода и се прибавя маслото. Варете 2 минути при непрестанно бъркане. Когато глазурата е подготвена, изключете котлона и прибавете растително масло. Смесете добре.

Можете да извършите глазурата още по-лесно, в случай че разтопите един шоколад с малко късче масло.

 шоколадова глазура

Нанесете глазурата върху сладкиша незабавно след подготвяне, преди да има време да се втвърди. Това е всичко, шоколадовата торта е подготвена. Добър вкус!

 арменски шоколадов сладкиш

Подробности за приготвянето на рецептата може да гледате във видеото по-долу:

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР