За всички дами, които сутрин отделят време да се гримират,

...
За всички дами, които сутрин отделят време да се гримират,
Коментари Харесай

Добра новина за дамите, които обичат да се гримират

За всички дами, които заран отделят време да се гримират, има добра вест - по този начин те наподобяват по-млади, заяви в. " Дейли мейл ".

Френски учени изследваха по какъв начин лицевият контрастност, т.е. до каква степен чертите изпъкват, се отразяват на усещането за възраст. Резултатите им демонстрираха, че колкото повече се разграничават чертите, толкоз по-млади наподобяват дамите, без значение от расата и етноса.

" Лицев контрастност значи до каква степен очите, устните, веждите се обрисуват на лицето, т.е. до каква степен светли или тъмни са те ", изясни Арели Поршрон от екипа.

Учените от университета на Гренобъл са работили със фотоси на дами на възраст от 20 до 80 години от френски, китайски, латиноамерикански и южноафрикански генезис.

Резултатите демонстрираха, че с възрастта лицевият контрастност понижава и наблюдаващите в 80 % от случаите възприемат дамите с повече контрастност като по-млади.

Предишни проучвания потвърдиха, че дамите с по-силен лицев контрастност наподобяват по-здрави и женствени.

Учени от Харвард и Киети, Италия, даже потвърдиха, че червилото покачва самочувствието и се отразява добре на личностните характерности. Затова то обезпечава по-добри оценки на студентките, в сравнение с повишението на настроението с положителна музика. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР