За всички автомобилни маниаци германският аутобан е символ на свободата.

...
За всички автомобилни маниаци германският аутобан е символ на свободата.
Коментари Харесай

Вредните емисии, безопасността и ще продължат ли магистралите в Германия да са без ограничение на скоростта?

За всички автомобилни фанатици немският аутобан е знак на свободата. Голяма част от автомагистралите в Германия са освободени от ограничаване на скоростта, а също така са безвъзмездни. Там е едно от дребното места в света, където можеш в действителност да отвържеш всички конски сили под капака, без да се притесняваш, че някъде зад храста има радар, камера или служител на реда, който дебне от засада.

Сега обаче, политическата партия на Зелените в Германия, предлага да се одобряват ограничавания на скоростта, оповестява немското издание DW. Партията на Зелените, която концентрира напъните си в екологичната, икономическа и обществена резистентност, твърди, че налагането на ограничаване на скоростта по немските автомагистрали би понижило разноските на автомобилистите. Като плюс, от партията акцентират понижените равнища на звук и нездравословни излъчвания.
 Снимка 449017

Идеята е колите да не могат да карат с повече от 130 км/ч. Германският Бундестаг, обаче, не е по никакъв начин склонен. По време на гласуването, от общо 631 депутати, цели 498 не са били съгласни да се наложи възбраната.

Германските автомагистрали дълго се смятаха за едни от най-безопасните в света, макар чена по-голямата част от тях няма ограничавания на скоростта. В последно време, обаче, статистиката сочи друго.

Според проучване на Организацията за икономическо съдействие и развиване (OECD) и Германския съвет за пътна сигурност, автомагистралите в страната освен, че не са най-безопасните в света, само че не са и измежду най-безопасните в Европа. Данните демонстрират, че смъртността на общо 1000 километра прави немски автомагистрали е 30.2% при междинна за Европейския съюз 26.4%. Въпреки това, проучването демонстрира, че автомагистралите остават най-безопасният вид път за наземен превоз.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР