За всички автомобилни маниаци германският аутобан е символ на свободата.

За всички автомобилни маниаци германският аутобан е символ на свободата. ...

Вредните емисии, безопасността и ще продължат ли магистралите в Германия да са без ограничение на скоростта?.


За всички автомобилни маниаци германският аутобан е символ на свободата. Голяма част от магистралите в Германия са освободени от ограничение на скоростта, а освен това са безплатни. Там е едно от малкото места в света, където можеш наистина да отвържеш всички конски сили под капака, без да се притесняваш, че някъде зад храста има радар, камера или полицай, който дебне от засада.

Сега обаче, политическата партия на Зелените в Германия, предлага да се приемат ограничения на скоростта, съобщава германското издание DW. Партията на Зелените, която концентрира усилията си в екологичната, икономическа и социална устойчивост, твърди, че налагането на ограничение на скоростта по германските магистрали би намалило разходите на автомобилистите. Като плюс, от партията изтъкват намалените нива на шум и вредни емисии.
Снимка 449017

Идеята е колите да не могат да карат с повече от 130 км/ч. Германският Бундестаг, обаче, не е никак съгласен. По време на гласуването, от общо 631 депутати, цели 498 не са били съгласни да се наложи забраната.

Германските магистрали дълго се смятаха за едни от най-безопасните в света, въпреки чена  по-голямата част от тях няма ограничения на скоростта. В последно време, обаче, статистиката сочи друго.

Според изследване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD) и Германския съвет за пътна безопасност, магистралите в страната не само, че не са най-безопасните в света, но не са и сред най-безопасните в Европа. Данните показват, че смъртността на общо 1000 километра отсечки германски магистрали е 30.2% при средна за Европейския съюз 26.4%. Въпреки това, изследването показва, че магистралите остават най-безопасният тип път за наземен транспорт.

Източник: lifestyle.bg