Трябва да останете будни да играете? Хапнете чаша юфка с кофеин

...
За всеотдайните геймъри в цяла Азия нощните сесии често означават
Коментари Харесай

За всеотдайните геймъри в цяла Азия нощните сесии често означават пъхтене на кутии Red Bull или хапване на бърза храна, за да останат будни.

Но какво да кажем за мазните пръстови отпечатъци, оставени върху клавиатурите? Или опасността от съхраняване на напитки близо до игрално оборудване?

Производителят на юфка Nissin казва, че има отговора: чаша юфка с кофеин.

„Игровото население в Япония нараства от година на година, особено сред младите хора, и се казва, че броят им е надхвърлил 50 милиона“, каза компанията в съобщение за новини в понеделник. „За да отговори на това търсене, Nissin Foods пуска нов „удобен за геймъри“ продукт за първи път в своята история от своите водещи марки Cup Noodles и Nissin Curry Meshi.“

Кофеиновата юфка ще се предлага в два вкуса: якисоба с чесън и черен пипер - която съдържа скариди, свинско месо, яйце и зеле - и къри, което използва основа от свинско месо и зеленчуци.

И двата продукта са базирани на сос и „без супа, така че няма нужда да се притеснявате, че ще изцапате ръцете или периферните си устройства, което ги прави идеалното хранене между сесиите за игра“, се казва в съобщението.

pacman tease Namco

Добавя се, че нудълсът е „най-силният „buff meshi““ – съчетавайки думите за „buff“, което означава „увеличаване на атаката, защитата, възстановяването или скоростта на движение в игра“ и „meshi“, което означава хранене.

Юфката ще бъде пусната в Япония от 18 септември, като вкусът на чесън и черен пипер ще бъде на цена от 280 йени (около 1,90 долара), а вкусът на къри ще се продава на 298 йени (около 2 долара).

Новината беше посрещната с ентусиазъм от някои японски потребители в социалните медии.

„Най-мощното ястие за геймъри, съдържащо съставките на енергийна напитка“, написа един в X, по-рано известен като Twitter. „В него няма течност, така че няма нужда да се тревожите за неочакван инцидент. Трябва да опитам това!!”

В продължение на десетилетия Япония е пионер в световната игрална култура.

От игрите Super Mario и Sonic the Hedgehog, които се превърнаха в културни гиганти, до конзолите Sega Mega Drive и Game Boy, които бяха символи на своето време, игрите бяха водени от Токио в продължение на десетилетия.

„Без приноса на Япония нямаше да имаме индустрия за видеоигри“, каза Блейк Харис, експерт по видеоигри и автор на „Console Wars“, пред CNN през 2017 г.

Междувременно индустрията за игри и електронни спортове експлодира в популярност в целия свят, като се очаква глобалният пазар на игри да генерира приходи от $187,7 милиарда тази година, според компанията за данни и анализи на игри Newzoo.

И докато културното влияние на Япония намаля в началото на 2000-те, нейният пазар на игри все още расте, генерирайки приходи от $22,1 милиарда през 2021 г., според Newzoo. В момента Япония е на трето място в света по приходи от видеоигри след САЩ и Китай.

Francesca Annio допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР