За всеки 12-и част след това потърпевшите могат да получат

...
За всеки 12-и част след това потърпевшите могат да получат
Коментари Харесай

Диана Ковачева: Гражданите, останали повече от 24 часа без ток по време на снежната буря, могат да поискат обезщетение

За всеки 12-и част по-късно пострадалите могат да получат по още 20 лева
Гражданите, останали повече от 24 часа без ток по време на снежната стихия преди седмица у нас, могат да изискат обезщетение. Първоначалната сума е 30 лева, а за всеки почнал по-късно 12-и част по още 20 лева Потърпевшите би трябвало да напишат тъжба в свободен текст до енерго сдружението. Това сподели за предаването „ Здравей, България ” на Нова телевизия омбудсманът Диана Ковачева.

„ За изгорели уреди срокът за подаване на тъжби е 5 работни дни. Хората на които са им отказани средства поради форсмажорни условия да се извърнат към КЕВР като изпратят документално недоволство. Смятам, че това е корист с монополно състояние. Тук Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да се намеси. Дружествата са длъжни да поддържат сервитутната зона – към стълбовете, дърветата ”, сподели още Ковачева.

„ Инфраструктурата е остаряла, качеството на водата е неприятно, а цената е висока. 80% е нарастването в Берковица. Това е сериозен растеж, който не дава отговор на качеството. Това е казусът. Няма никаква връзка сред цена и качество. Няма опция за тези обитаеми места,където тече вода с неприятно качество да платят по-малко ”, разясни омбудсманът по отношение на нарастването на водата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР