За времето, в което Асен Василев е отговарял за енергетиката,

...
За времето, в което Асен Василев е отговарял за енергетиката,
Коментари Харесай

Бойко Борисов извади още нарушения на Петков и Василев

" За времето, в което Асен Василев е отговарял за енергетиката, като се изключи че са внедрили „ Джемкорп “ на всички места, по същото време са нанесли вреди, които в този момент няма по какъв начин да бъдат обезщетени. Чрез бързо решение на Народното събрание и задължаване на служебното държавно управление би трябвало да се отвори Плана за възобновяване. Това е единственото решение, всичко останало ще е непоправимо ". Това съобщи на брифинг в централата на ГЕРБ водачът Бойко Борисов.

ГЕРБ упорства служебното държавно управление да отвори още веднъж Плана за възобновяване и уговорката за закриване на Маришкия басейн да бъде предоговорен.

" Само Асен Василев е взел участие в договарянията, при които България е поела ангажимент да затвори централите в Маришкия басейн. Нито един специалист от Министерството на енергетиката не е участвал на тези договаряния, нито е желано мнение от тях ", сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изиска правене на таблица какъв брой милиарда лв. са излезли от джоба на българина поради горивата по времето на държавното управление на " Продължаваме промяната ". 

Бяха изнесени данни, че са изгубени над 20 000 работни места, а в четири региона има социално-икономически прелом. 1,9 милиарда лв. са били изхарчени за акумулатори вместо за " надалеч по-ефективни други възможности ".

Имало загуба и на най-малко 1,0 милиарда лв. от закъснение на Плана за възобновяване и резистентност, поради прокарването на лобистки план за батериите.

" Това са корупционни схеми с " Джемкорп ", и в случай че не бяха паднали от власт, щяха да са необратими процесите. Така че Кирил Петков единствено ги е парафирал, действително Асен Василев ги е договарял ", разяснява Бойко Борисов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР