За видеонаблюдение във всички детски градини и ясли у нас

...
За видеонаблюдение във всички детски градини и ясли у нас
Коментари Харесай

Родители искат камери в детските заведения

За видеонаблюдение във всички детски градини и ясли у нас упорстват родители от цялата страна, които внесоха подписка в Народното събрание с искане за незабавни промени в закона.

До тук се стигна след серия от случаи на принуждение в детски заведения през миналите месеци, напомня Нова телевизия. През май Столична община даде обещание да сложи камери извън и вътре във всички 24 ясли.

Към момента обаче това не се е случило. „ В 83% от детските градини на територията на общината към този момент има построена система за видеонаблюдение”, увери служителят на кметството Мария Минчева. Камери обаче има единствено извън.

Видеонаблюдение в пространствата за децата е сложено в едвам 30% от детските градини. За цялата страна процентът е даже по-малък. Затова родители, обединени в предприемчив комитет, внесоха в Народното събрание 10 000 подписа с оферти за промени в закона.

Изграждането на вътрешно видеонаблюдение става единствено с експлицитното единодушие на родителите. Дори единствено един обаче да откаже, камери нямало по какъв начин да се сложат, настояват от общината.

Сред другите претенции на майките и бащите са да бъдат обезпечени ресурсни учители, психолози и логопеди за всички деца със специфични просветителни потребности.

Родителите упорстват и да получат опция да прекарват повече време в яслата, с цел да могат децата им да се приспособяват по-лесно.

Ако всички тези претенции не бъдат чути, родителите са подготвени и на по-радикални дейности като да вземем за пример да излязат на народен митинг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР