За Великден е планирано да бъде пуснат за движение участъкът

...
За Великден е планирано да бъде пуснат за движение участъкът
Коментари Харесай

За Великден е планирано да бъде пуснат за движение участъкът от 7,5 км – обход на с. Новачeне, от скоростния път по направление Ботевград-Мездра

За Великден е планувано да бъде пуснат за придвижване секторът от 7,5 километра – обход на с. Новачeне, от скоростния път по направление Ботевград-Мездра. Това заяви пред публицисти служебният министър на районното развиване и благоустройството арх., който инспектира строителството на пътя Видин – Ботевград в сектора сред с. Лютидол и Ботевград при с. Новачене. Всеки километър автомагистрала и скоростен път в този сектор и в този район на България са извънредно значими за района и за хората, разяснява министърът. 

Участъкът е част от лот 1 на скоростния път Видин – Ботевград, той е с настрана позволение за градеж и ще бъде въведен в употреба настрана. Той подсети, че първото позволение за градеж е от 2016 година за сектор от един километър, а в останалата си част разрешенията за градеж са главно от края на 2020 година

Министърът уточни, че доста по-рано е трябвало да се случи проектирането и строителството на скоростния път Ботевград – Видин, като добави, че сега се работи интензивно – тук-там по отчуждаване, на други места по строителство, а на трети по одобрение на Подробни устройствени проекти. Министърът посочи, че в сектора, който е до Мездра, в този момент се прави процедура за изменение на Подробния организационен проект (ПУП), тъй като в настоящия е било планувано пет от кръстовищата да бъдат на едно равнище. До към месец се чака да има утвърден Подробен устройствен план.

В началото на февруари служебното държавно управление отпусна малко над 776 милиона лв. за поддръжка и градеж на пътища и автомагистрали. Министърът Шишков тогава заяви, че инспектираният през днешния ден сектор също попада в обсега на държавното решение. Днес той посочи, че на строителя са изплатени 75 млн. лв..

В четвъртък се планува да има инспекция на автомагистрала " Европа ", като шест или седем километра от автомагистралата до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " ще бъдат пуснати за придвижване също за Великден, сподели Шишков. Министърът добави, че се чака и обходът за Бургас също да бъде приключен за идния празник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР