За вчера последното денонощие на територията на област Монтана са

...
За вчера последното денонощие на територията на област Монтана са
Коментари Харесай

РЗИ излязоха с подробности за новите петима заразени с коронавирус в Монтанско

За през вчерашния ден последното денонощие на територията на област Монтана са открити 5 нови случая с доказана COVID-19 зараза, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.
От Монтана, случаите са два - жена на 72 година и мъж на 18 година Новият случай от Якимово е на жена на 77-годишна възраст. Всички те са на домашно лекуване.
Хоспитализирана е жена на 75 година от Брусарци в болничното заведение в Лом. Приет за болнично лекуване в болница "Д-р Стамен Илиев " в Монтана, е и мъж на 56 година от Берковица.
Към 8.30 ч. през днешния ден, общо 35 лица са с дейна COVID-19 зараза в област Монтана. 19 от тях са приети в болница /11 в МБАЛ „ Св. Николай Чудотворец “ - Лом, 4 в МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ – Монтана и по един в столичните лечебни заведения УМБАЛ „ Александровска “, УМБАЛ „ Софиямед " ООД, УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов ", а 16 са на домашно лекуване.
Разпределението на лицата с дейна зараза по общини е, както следва: община Монтана – 3 случая; община Лом – 21 случая; община Берковица – 6 случая; община Брусарци – 2 случая; община Якимово – 2 случая; община Медковец – 1 случай.
Общо диагностицираните лица са 110, излекувани са 70, а сложени под домашна карантина са 47.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР