За вандализъм по време на опера съобщава Нова тв. След

...
За вандализъм по време на опера съобщава Нова тв. След
Коментари Харесай

Вандализъм по време на опера

За вандализъм по време на опера оповестява Нова тв. След театър на Софийската опера и балет хора откриха колите си със счупени прозорци.

На неохраняемия паркинг, на който стопират всички за летния фестивал „ Музи на водата ”, към момента стоят следите от счупените прозорци.

Малко след 23:00 часа вечерта през вчерашния ден притежатели на коли са били неприятно сюрпризирани, когато ги откриват на буферния паркинг при започване на Панчарево със счупени прозорци и с вреди по тях. Те паркират там през вчерашния ден, с цел да отидат на спектакъла. По информация на Министерство на вътрешните работи единствено във вчерашната вечер са разрушени над 4 автомобила.

Петър Велков също открива автомобила си със строшен прозорец.

„ В следствие се появиха още 4-5 индивида, които бяха също със счупени прозорци. А настрана видяхме коли, които са се пробвали да счупят, само че очевидно не са съумели и единствено са засегнати ”, описа Велков.

„ Викнахме полицията и чакахме 40-50 минути, звъняхме 3-4 пъти. Оказа се, че и на прилежащ паркинг се е случило това. Там е имало и кражба, при нас кражба нямаше ”, споделя Велков.

И в случай че той към този момент е намерил метод да поправи вредите, то други пострадали като Анимира Кръстева към момента търсят вид.

„ Предното дясно стъкло е счупено напълно. Няма по какъв начин да се употребява колата на процедура. Тя си е отворена напълно ”, изяснява Анимира Кръстева.

Всички помнят и думите на служителите на реда, които идват на място.

„ Те споделиха, че това е нещо, което не се случва за първи път там. Аз това, което си приказвах с тях, беше: „ Поне сложете една табела - „ Тук се чупят стъкла ", с цел да може всеки да си реши дали да поема този риск ”, споделя Петър Велков.

От Софийската опера и балет дадоха отговор за Нова тв, че не са поискали в допълнение подпомагане за защита, тъй като не са били сигнализирани за сходен проблем. Кой е причинителят - досега не е ясно.

„ В една от тях имаше кръв и надлежно взеха някакви проби, не знам, нека да приключи позитивно това следствие и да се откри кой е отговорен ”, споделя Анимира Кръстева.

От през днешния ден когато има спектакли, паркингът ще бъде охраняван от служители на реда след решение на общината.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР