за - в последния ден на 2023 г. испанското председателство

...
за - в последния ден на 2023 г. испанското председателство
Коментари Харесай

Австрия поставила пет условия на България и Румъния за Шенген

за - в последния ден на 2023 година испанското председателство на Европейски Съюз разгласи включването им в Шенген по въздух и море от 31 март 2024 година Това значи, че българи и румънци към този момент няма да пътуват от далечните терминали за трети страни и да чакат на дългите опашки за паспортни инспекции по летищата в другите страни от Европейски Съюз.

Румънският евродепутат Алин Митута разгласява в обществените мрежи спомагателните пет условия, които са приложени като анекс към решението за отчасти присъединение за Шенген, съобщи " Капитал ". 

 

Те включват: 

 

1. Засилване (поне три пъти) на граничния надзор с Турция и Сърбия;

2. Мултифилтърни контроли по сухопътните граници сред Румъния-Унгария и България-Румъния
2. По-интензивни контроли по сухопътните граници Румъния - Унгария и България - Румъния за справяне с незаконната миграция " ;
3. Бързо приемане на лицата, търсещи леговище, влезнали в Румъния или България;
4. Ангажимент за разискване на действието на Шенген през 2024 година. 

От това излиза наяве, че разискването през 2024 година дата за унищожаване на сухопътните граници ще бъде въз основа на напредъка по петте спомагателни условия, с които българското и румънското държавно управление са се съгласили.

 

На 31 декември австрийският канцлер Карл Нехамер също разгласи в обществените мрежи решението на страна за допускане на България и Румъния отчасти в Шенген. Той акцентира, че настояванията на Австрия са изпълнени. Има обаче още доста време, до момента в който двете страни се причислят изцяло към Шенген, споделя още Нехамер. 

 
ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР