За увеличението на цената на водата важен момент се явява

...
За увеличението на цената на водата важен момент се явява
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР: Инфлацията, скокът на заплатите в сектора и пропуски в инвестициите вдигат цената на водата

За нарастването на цената на водата значим миг се явява годишното нарастване на заплатите на чиновниците в бранша с 15%. Това съобщи ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов по време на чуване в Народното събрание за повишението на цената водата от 1 януари 2024 година приблизително с 15 %.

Иван Иванов открои измежду аргументите за повишение на цената на водата във всички региони на страната - заложените стойности в бизнес проектите на всяко едно сдружение - в този бизнес проект, като се изключи че се залага последователно повишаване на средствата за вложения, другият значим миг се явява годишното нарастване на заплатите на чиновниците в бранш ВиК с 15 %, контрактуваното национално съглашение със синдикати и ВиК холдинг по времето на  служебния министър на районното развитие Виолета Комитова, изясни Иванов.

Той означи, че КЕВР е длъжна да извърши съглашението, което по думите му постанова годишно увеличение на цената на водата. Иванов посочи, че над 50 % от разноските на ВиК сдруженията отиват за увеличение на заплатите на чиновниците. Той означи, че годишната актуализация е въз основа на показателя на инфлация в страната и означи, че ВиК операторите пламенно стачкуват против прилагания от КЕВР общ показател на инфлацията, без да регистрира, че цените на металите и строителните материали, са се нараснали на 100 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР