За утре от 15.00 часа е организиран протест, който ще

...
За утре от 15.00 часа е организиран протест, който ще
Коментари Харесай

Протест ще блокира пътен възел Зелен дол на АМ Струма в неделя

За на следващия ден от 15.00 часа е проведен митинг, който ще блокира пътен възел " Зелен дол " на автомагистрала " Струма ", съобщи сътрудник на Агенция " Фокус " в Благоевград.

Организира се от жителите на пет села, които са пострадали от затворения Покровнишки мост над река Струма.

Повече от година оборудването е затворено поради проваляне, провокирано от проливните дъждове през месец декември 2021 година. 

В засегнатите села живеят към 5000 души, чиито път до регионалния център Благоевград се удължава с към 10 км поради затворения мост.

На 4-ти януари, по самодейност на зам.-министъра на Министерство на регионалното развитие Николай Шуков, който е и някогашен регионален шеф на Благоевград, бе извършена работна среща. На нея бяха разисквани проблемите, които забавят строителните действия и бяха препоръчани разновидности за решаването им. Ден по - късно кметът на Община Благоевград Илко Стоянов даде конференция, на която разгласи, че за съжаления към момента няма изясненост по кое време се чака да стартира построяването на нов мост и предизвести, че измежду хората нараства напрежение, което може да прерасне в митинг, както в реалност ще се случи в неделния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР