„За успокоение на родителите бих искала да кажа, че решението,

...
„За успокоение на родителите бих искала да кажа, че решението,
Коментари Харесай

На училище по време на COVID-19: Има ли рискове за децата?

„ За утешение на родителите бих желала да кажа, че решението, което МОН взима, е въз основата на оценка, дадена от експертен съвет от здравното министерство. В него са включени разнообразни експерти – педиатри, имунолози и инфекционисти. Това, което се предлага на родителите е нещо обмислено”, съобщи в студиото на „ Здравей, България” началникът на детското поделение в „ Софиямед” доцент доктор Елена Георгиева.

Тя обаче уточни, че едно е да се дават наставления, а напълно друго е те да бъдат спазвани. „ Уважавам мнението на СЗО, която не предлага маски за дребните деца, а поучава те да се носят единствено при избрани условия от децата до 12 години”, добави медикът.

 учебно заведение пандемия iStock

Установяването на отдалеченост по време на междучасие съгласно доктор Георгиева е мъчно условие.

Трябва да се обърне съществено внимание на родителите, безапелационен е началникът на детското поделение в „ Софиямед”. „ Деца, които имат признаци на респираторни болести, не би трябвало да бъдат пускани на учебно заведение. Родителите е належащо да предупредят класовете и в зародиш да се ограничи някакво пораждане на болест в училището”, уточни още доктор Георгиева.

Специалистът уточни, че най-засегнати от COVID-19 са децата на възраст до 2 години. „ При тях болестта може да протече по-тежко и по тази причина се реализира по-интензивно наблюдение”, изясни доктор Георгиева.

Повече по тематиката гледайте във видеото.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР