За успешната си професионална кариера той бе отличен от областния

...
За успешната си професионална кариера той бе отличен от областния
Коментари Харесай

Забележителният Севдалин Петров навърши 70 години днес

За сполучливата си професионална кариера той бе отличен от регионалния шеф Анатоли Станев и от неговия заместител Синан Хебибов.

Станев му връчи грамота за повсеместен принос в развиването на спорта в страната, а Хебибов го награди за неуморната и всеотдайна работа в развиването на футболното съдийство в Русе и България, както и за персоналния му принос към спортната общност.

Севдалин Петров е от тези хора, които се стремят да оставят ясно обръщение след себе си и да бъдат в интерес на другите. Може би по тази причина след футбола той се отдава на строителството, което му носи задоволство с обетите, които предава на хората. „ Човек живее пълноценно и може да получи признанието на другите, единствено когато гради с достолепие и чест “, споделя Петров. Той е спонсорирал и голям брой благородни дела. Помагал е за построяването на параклиса в старческия дом в квартал „ Долапите “, реновирането на най-големия дом за възрастни хора в град Русе, детски градини и също за реализирането на редица културни мероприятия.

Като арбитър е записал 98 мача в „ А “ група, а дуелите в „ Б “ не може да ги преброи. Имал е щастието да бъде на терена с най-обичаните български футболисти. Сред тях са Христо Стоичков, Красимир Балъков, Наско Сираков, Трифон Иванов и още доста други, които са изпълвали сърцата ни с горделивост. Родом е от Бяла и напълно разумно стартира да играе в школата на „ Бенковски “, а по-късно, когато се трансферира да учи в Строителния колеж в Русе става централен бранител на „ Локомотив “. За страдание си чупи левия крайник и това го преориентира към съдийството. Първият му мач е бил в Стара Загора сред „ Берое “ и „ Локо “ /Сф/. Тогава той и Николай Колев са били помощници на Веско Богданов. Бенефисът му обаче е бил в Москва сред локалния „ Динамо “ и белгийския „ Гент “.

Интересен факт е, че Севдалин Петров е бил и наставник във футболното съдийство на заместител регионалния шеф Синан Хебибов. Сред най-ценните препоръки, които Хебибов е получавал от Петров, е да мислиш бързо и в никакъв случай да не се съмняваш в решенията си. Като основен арбитър Хебибов е управлявал малко над 100 публични мача от четвърта лига при мъжете в област Русе.

Няма по какъв начин да не бъде маркирано и, че Севдалин Петров е измежду създателите на юношеския футболен клуб „ Локомотив 2001 “, като в самото начало той и екипът му съумяват да привлекат по към 180 деца на сезон. Благодарение на неговите старания на крайници стъпва и „ Дунав-Русе “. Той ръководи локалния тим в интервала от 2003-а до 2005-а. Колкото до присъединяване в строителния отрасъл, то би трябвало да се спомене, че е спомогнал за реализирането на някои от най-значимите инфраструктурни планове в района. Сред тях са подлеза до МГ „ Баба Тонка “, пасарелката сред кварталите „ Родина “ и „ Чародейка “. В по-ранно време постройката на гражданската отбрана, както и прилежащата инфраструктура и редица обекти на ВиК инфраструктурата в града ни. Бил е ръководител два мандата на Камарата на строителите в област Русе в интервала от 2013 до 2019 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР