За Унион Берлин животът в Бундеслигата започна с 15-минутен протест,

...
За Унион Берлин животът в Бундеслигата започна с 15-минутен протест,
Коментари Харесай

"Унион" Берлин почете феновете, които не доживяха дебюта в Бундеслигата

За " Унион " Берлин животът в Бундеслигата стартира с 15-минутен митинг, ориентиран против противника " Република България Лайпциг ". След историческата си промоция в елита на Германия, ултрасите на домакините взеха решение да не издават нито тон при започване на мача на " Стадиона на остарялото лесничейство ".

Действията им бяха предизвикани от общото възмущение против тимове от ранга на " Република България Лайпциг ", " Хофенхайм ", " Байер " Леверкузен и " Волфсбург ", за които е направено изключение във връзка с правилото за финансиране на клубовете 50+1.

Listen carefully...

The Union Berlin fans slowly build up to create a huge atmosphere on the stroke of 15 minutes.

For the opening 15, their ultras decided to have an 'atmosphere boycott,' because they don't view RB Leipzig as a proper football club.

(h/t @archiert1) pic.twitter.com/LPsxwbZddl
— Football on BT Sport (@btsportfootball) August 18, 2019

В Германия това предписание не разрешава повече от 49% от даден клуб да бъдат благосъстоятелност на спонсори (останалите 51% се ръководят от управлението на футболния клуб), а наличието на отбори като гореспоменатите се смята за своебразна липса на феърплея.

Union Berlin fans end their boycott against Leipzig and announce they’re in the Bundesliga. pic.twitter.com/OZGHz57rj8
— Ciarán Fahey (@cfaheyAP) August 18, 2019

Когато изминаха 15-те минути, почитателите постепенно, само че несъмнено сътвориха специфична и запаметяваща се атмосфера. Такава, която те кара да настръхнеш.
Кървящият демодиран " Унион " и приказката за Бундеслигата "Унион " Берлин потегля с почитателите си на ново вълнуващо премеждие
" Лайпциг " поведе с 1:0 в 16-ата минута след гол на Марсел Халстенберг, а домакините в последна сметка изгубиха с 0:4. Резултатът обаче не повлия на настроението по трибуните и почитателите на " Унион " продължиха да пеят до края на мача.

Union supporters — here today and sadly passed on.

Those who battled to get us here aren’t forgotten #FCURBL | #fcunion pic.twitter.com/kbnhltGE0o
— 1. FC Union Berlin (@fcunion_en) August 18, 2019

В дуела имаше още един миг, който ще ви накара да обикнете " Унион ". Феновете си спомниха за своите близки и другари, които не са доживяли да видят историческия първи мач на отбора в Бундеслигата. На трибуните се развяха банери със фотоси на умрелите последователи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР