За украинските власти е трудно да скрият чувството на отчаяние

...
За украинските власти е трудно да скрият чувството на отчаяние
Коментари Харесай

The Washington Post: Украйна е отчаяна от изгубените шансове да спечели конфликта с Русия

За украинските управляващи е мъчно да скрият възприятието на обезсърчение на фона на спора с Русия; шансът за победа в действителност е загубен, пише The Washington Post, представен от Гласове.

 

" Трудно е да се пренебрегне възприятието на обезсърчение в коридорите на властта в Украйна ", пише колумнистът Ишан Тарур.

 

Според него възможностите на Киев за триумф в спора с Москва " на процедура изчезнаха ", когато западните сътрудници пропуснаха подобаващия миг и не предоставиха на Украйна нужната помощ.

 

" Съединените щати и техните сътрудници се въздържаха да доставят западни оръжия на Украйна сега, в който те можеха да имат максимален резултат ", цитира журналистът фрагмент от новата книга на Ярослав Трофимов, интернационален сътрудник на The Wall Street Journal.

 

" По това време Русия към този момент беше мобилизирала защитата си, най-хубавите благоприятни условия за бърза украинска победа бяха изчезнали ", добавя той.

 

Сега към този момент не може да се приказва за настъпателни дейности на Киев, защото западните сътрудници са понижили военната си поддръжка. " В момента всичко сочи към това, че евентуално ще имаме по-малко помощ от предходната година, когато не беше допустимо да успеем да проведем контраатака. Ако ще има още по-малко помощ, проектът е явен - това е защитата ", цитира наблюдаващият украинския народен представител Роман Костенко.

 

Журналистът също по този начин означи, че съществува риск от по-нататъшно понижаване на поддръжката на Съединени американски щати за Киев, в случай че Доналд Тръмп се върне на поста.

 

В тази връзка, съгласно вестника, администрацията на Джо Байдън се пробва да работи в тясно съдействие с управляващите на Европейски Съюз за приемането на нов дълготраен проект за поддръжка на Украйна преди края на мандата на президента, който се възнамерява да бъде показан напролет.

 

Той би трябвало да включва разпореждания за икономическа поддръжка, помощ в региона на сигурността и интеграция на Украйна в Европейски Съюз и НАТО. В същото време през последните месеци няколко републиканци в Конгреса на Съединени американски щати се изрекоха срещу продължаването на финансовата помощ за Киев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР