За учебната 2022/2023 г. 90 работодатели са изразили готовност да

...
За учебната 2022/2023 г. 90 работодатели са изразили готовност да
Коментари Харесай

Работодателите разкриват 730 работни места за студенти

За образователната 2022/2023 година 90 работодатели са изразили подготвеност да наемат студенти в 13 професионални посоки и да разкрият работни места за 730 студенти. Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов в Университета за национално и международно стопанство. Той бе посетител на формалното разкриване на новата образователна година във висшето образователно заведение.

Министерството на стопанската система и промишлеността е предоставило опция на национално представителните работодателски организации да изпратят оферти за специалности за образователната 2022/2023 година, в които работодателите изпитват дефицит на квалифицирани фрагменти и в същото време демонстрират интерес към това да влагат нужното време и средства за образование посредством процедура на своите фрагменти. Сред най-търсените специалности в професионално направление „ Икономика “ са: Стопанско ръководство, Търговия, Логистика и Индустриален мениджмънт, стана ясно от неговите думи.

Университетът образова фрагментите за някои от най-добре платените специалности. Например, най-високата междинна месечна заплата в бранш „ Създаване и разпространяване на информация и креативен артикули “ стига до 4208 лв.. В бранш „ Финансови и застрахователни действия “ междинното заплащане на месец е 2 749 лв..

Новата образователна година в УНСС бе открита от министър-председателя Гълъб Донев. На тържественото събитие участваха още министърът на електронното ръководство Георги Тодоров, представители на академичната общественост на университета и други.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР