За тях е по-важно те да са прави, а не

...
За тях е по-важно те да са прави, а не
Коментари Харесай

Илиян Василев: Днешното посещение на Зеленски, доказва защо трябваше да има правителство.

За тях е по-важно те да са прави, а не обществото и страната да вървят напред. Надявам се разбрахте, че има нещо по-важно от терзанията към Борисов и сие. Над тях има ползи на България. Да се фокусираш върху локалния политически фолклор и да забравиш общата картина и стратегическата цел - цивилизационния избор и заканите за него, не е единствено късогледо, само че и рисково и издава неизтребим провинциализъм.

Днешното посещаване на Зеленски, потвърждава за какво трябваше да има държавно управление. И поради Денков, и поради Мария Габриел и поради Тагарев.

Алтернативата бе България да бъде с следващото служебно държавно управление на Радев, отвън времето, отвън мейнстрийма на Европейски Съюз и НАТО. Писах, писах и писах, че сега се взема решение ориста на Украйна, ориста на Европа и на България.

Нашата военната поддръжка е от сериозно значение и без Тагарев министър и поддръжка в Народно събрание - България се самообрича. Каквото можаха Радев и сътрудниците на съветско въздействие направиха - останахме си с " постоянно наши " и до брак с цялото руско въоръжение. Загубите се пресмятат в стотици милиони, даже милиарди лв.. Просто тъй като оставихме едно малцинство от кресливи и добре стимулирани проруски сътрудници да преобладават публичния дневен ред.

Помощта за Украйна и тази аудиенция преодоляват и друга сериозна линия в смяната на визията - нашата и на другите - за това, къде сме в тази война и дали можем да се активизираме в отбрана на ползите си и европеизма. Защото поредицата от държавни управления на Радев и наддигането на Възраждане бяха оставили лъжливото усещане, че по този начин постоянно ще бъде.

За това през днешния ден е празник, ярък ден. Отново започнахме да се будим.
Да, Радев се оказа в миманса. Зеленски сложи Радев на мястото му. Никой не е отговорен на президента, самичък се сложи там, със своя провинциализъм, не разчете знаците на история. Негов проблем и искрено не ме интересува. Той е дълготраен стратегически пасив в българската политика.

Видяхте какъв брой мощен е " слабия " Денков, че става все по-убедителен министър председател, който потвърждава, че и тихото " академично " говорене може да убеждава и да " мести планини ".
Зеленски, най-популярният политик в света, пристигна в София и ни сподели " благодаря ", можете и вършиме. И светът го прави оценка.

Какво по-добро за националното самочувствие?

Слава на Украйна! Слава на европейска България!
Бог да пази Украйна, която пази Европа!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР