За Турски поток трябва да се потърси най-напред отговорност от

...
За Турски поток трябва да се потърси най-напред отговорност от
Коментари Харесай

Експертът Васил Филипов за Фрог: За Турски поток да се потърси отговорност от властта за милиардните инвестиции

За Турски поток ” би трябвало да се потърси на първо време отговорност от властта за тези огромни вложения, които няма да могат да се изплатят. Това са над 3 милиарда. Все едно да чакаш от починал писмо или от к..ва запис. Това съобщи пред Фрог нюз енергийният специалист Васил Филипов.
И какво като го има Турски поток. Преди години на Борисов му предложих да се включим в турската газопреносна мрежа и създадем интерконектора Комотини-Стара Загора. Но не би. Слушаме и изпълняваме на Москва.

Газът е съветски. И би трябвало да се заплаща доста висока газопреносна такса, с цел да се изплаща газопровода. По този въпрос властта оглушително мълчи, изясни той.

Що се отнася до американските наказания - ще има наказания, ще има и проманя, безапелационен е специалистът.

Премиерът е подведен човек във връзка с азербайдажанския газ. Ще има подобен в случай че създадем интерконектора с Комотини. Когато се доберем до тръбата Танок, тогава ще има азербайджански газ. И би трябвало построим интерконектора Комотини-Стара Загора.

Потекъл е азербайджански газ? Потекли са му лигите на премиера. По през целия ден лъжат и приказват небивалици, добави той.

Що се отнася до Сърбия, те ще получават газ от България. Но газта е доста малко и ние сме губещи. Тази огромен газопровод няма да може да се изпълни, няма да може да се изплаща. Ангажираме територия, тръби...Слугуваме на непознати ползи..., разяснява Филипов.

Уж бил национална газопреносна мрежа, а е единствено за директен газ- това отговори енергийният специалист на въпрос, за какво няма да доставя с газ Руско-турски-балкански поток селища като Лом, Оряхово и други в Северна България.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР