За целта бе допуснато отклонение в наредбата за площта на

...
За целта бе допуснато отклонение в наредбата за площта на
Коментари Харесай

Общински съвет-Бургас разреши на „Лайф Хоспитал“ да строи нов корпус

За задачата бе позволено отклоняване в наредбата за площта на леглата 

Извънредната докладна бележка, импортирана от кмета Димитър Николов , за допускане на отклоняване от разпоредбите и нормативите на наредбата за. 

Председателят на Общински съвет-Бургас Михаил Хаджиянев съобщи, че докладната е била импортирана като изключителна, защото от болничното заведение имат позволение от министъра на опазването на здравето до 30 април тази година . Той подсети, че сходни позволения се издават доста рядко , а изброените специалности са извънредно нужни на Бургас. По думите му тази заповед се обосновава на Национална здравна карта и на статистически данни от НЗОК.

Вчера общинските съветници от партия „ Възраждане “ обявиха на конференция, че, защото предлагането включва голямо отклоняване от близо пет пъти за плануванаъа повърхност за болничните кревати, която е заложена в наредбата. Днес те упорстваха тя да бъде оттеглена , което не се случи. 

Мариян Иванов и през днешния ден съобщи, че потребността от разкриването на посочените отделения не е потвърдена , защото тези услуги се показват и в други бургаски лечебни заведения. Той добави, че не е срещу развиването на опазването на здравето , когато се случва при нужните правила и обслужва публичния интерес.

Докладната бе подкрепена от Георги Кузманов от групата на Политическа партия КОД – Политическа партия „ Български Възход “. Той напомни, че сходно позволение е било обещано за други лечебни заведения в Бургас и в случай че съветниците гласоподават срещу, това би било дискриминация.

Иван Иванов от партия „ Средна европейска класа “ съобщи, че позицията на групата и кардинална и ще поддържа капиталовото желание

„ Всяка спомагателна инвестиция в опазването на здравето, довежда в конкуренция в останалите лечебни заведения, което ще увеличи здравната услуга “.

Според него единственият проблем е обвързван с незадоволителното н аличие на медицински фрагменти . Той напомни, че със основаването на медицински факултет в държавния университет през идващите години този проблем ще бъде решен и моли съветниците да лобират за основаването на нови специалности .

Арх. Георгиев от ПП-ДБ изрази терзание, че момента този парцел е за жилищно строителство и съветниците ще би трябвало да трансформират нещо за бъдещо нестабилно събитие.

„ Не съм видял заповед за допускане и одобрение на Подробен устройствен план. Общински съвет ще вземе отношение за жилищния парцел, а не за парцел за болница “.

Общинският консултант Георги Дракалиев съобщи, че няма подозрение дали инвестицията би била потребна за бургазлии, само че изрази терзания дали е очакван паркинг или в допълнение ще се ускори казусът с липса тук-там в региона.

Яснота по този въпрос даде шефът на дирекция „ Устройство на територията “ арх. Николай Цоцомански , който съобщи, че паркирането ще се реализира в рамките на парцела, само че не е ясно дали ще бъде наземно или подземно.

Мариян Иванов: Чрез малка врата в закона желаят да натъпчат в дребни стаички пациентите в новия корпус на МБАЛ „ Лайф Хоспитал “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР