За три месеца управление правителството показа, че се занимава с

...
За три месеца управление правителството показа, че се занимава с
Коментари Харесай

Попов: Работата на правителството - вместо доходи, промени в Конституцията, които противопоставят

„ За три месеца ръководство държавното управление сподели, че се занимава с тематики, които отсъстват от дневния ред на българските жители. Вместо приходи и решение на проблемите от рецесиите, които се задълбочават освен у нас, само че и в Европа, с оглед войната в Украйна - ръководещите се занимават с ненужни промени в Конституцията, които опълчват българите. Пишат се закони, които се поправят и трансформират незабавно, съвсем с публикуването им в Държавен вестник ”.

Това съобщи пред Euronews тази заран членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия Филип Попов.
По думите му главните старания на ръководещите през миналите три месеца са били ориентирани главно към промени в Конституцията и безусловно ненужната промяна на националния празник 3 март.

 

„ В Европа и по света националните празници на страните са датите, на които те са придобили своята самостоятелност, конституирали са се като страни – за България това несъмнено е 3 март. Защо е тази смяна ”, реагира Филип Попов. Той акцентира, че 24 май също е огромен български празник, само че той по никакъв метод не може и не би трябвало да бъде противопоставян на 3 март.


„ Българска социалистическа партия съобщи изрично, че няма да взе участие в промени, които не са в дневния ред на българите, които са непотребни и провокират опълчване в общество ни ”, съобщи Филип Попов.
В коментара си за правосъдната промяна той акцентира, че не се вижда от работата през тези 3 месеца да има правосъдна рреформа. „ Имаше концентриране в пълномощията на основния прокурор. Съдебната промяна не може да се пояснява единствено и само във връзка с една или друга фигура – тя би трябвало да е цялостна промяна. Съд, разследване, прокуратура са свързани – не може един орган да се опълчва на различен като се лишават и трансферират пълномощия, това пречи на общата работа ”, акцентира социалистът.


В отговора на въпроса за позицията на Българска социалистическа партия във връзка с ограничение пълномощията на президента, Филип Попов уточни: „ Не може да се лимитират пълномощия, които са конституциони, най-малкото през нормално Народно заседание, тъй като това трансформира салдото на разделянето на управляващите в Република България. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова беше безапелационна в позицията ни, че не може промени в главния закон да се вършат поради една персона. Защото през днешния ден е Радев, на следващия ден ще е различен. Тук приказваме за фигурата президент, а не за съответната персона. Ако някой е превишил своите пълномощия – не може поради това да се постановат конституционни промени ”, сподели още социалистът.


На въпроса кои са превишените пълномощия Филип Попов отговори като даде образци: „ Закупуването на Ф-16, контракта с „ Боташ ”, които служебните кабинети направиха. Да напомним, че пълномощията им са свързани с това да провеждат и организират изборите ”.
Филип Попов съобщи, че упованията на Българска социалистическа партия са да се показа добре на локалните избори, тъй като социалистическата партия изрично е посочила, че е партия, която не предава своите гласоподаватели.

 

Днес следва Националният съвет на Българска социалистическа партия да утвърди претенденти за кметове.


Социалистът предвижда след тези локални избори разтърсвания в ръководещото болшинство.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР