За три избирателни секции в Благоевград са подадени сигнали за

...
За три избирателни секции в Благоевград са подадени сигнали за
Коментари Харесай

Проблеми с машинното гласуване и в Благоевград

За три изборни секции в Благоевград са подадени сигнали за проблеми с машинното гласоподаване, сподели на конференция ръководителят на Общинската изборна комисия Мартин Бусаров.

Към момента се чака решение на ЦИК с разрешение в тези секции да се премине към гласоподаване единствено с хартиена бюлетина. 

" В секциите 29, 37 и 76 в Благоевград върху лицевата страна на бюлетините за машинно гласоподаване не се разпечатва резултат от гласуването, т.е. гласоподавателят гласоподава, само че действително не може да види какъв избор е упражнил ", разясни Бусаров.

Той добави, че в тези секции все още гласуването се реализира единствено с хартиени бюлетини и няма скупчване или недоволни гласоподаватели. 

В началото на изборния ден в две от общо 120-те секции, в които бе планувано да се организира машинен и книжен избор, беше взето решение на ОИК за гласоподаване единствено с хартиени бюлетини. Също при започване на изборния ден бяха подадени сигнали от две секции в Благоевград за проблем с машинното гласоподаване, обвързван с неразпечатване на вота върху лицевата страна на бюлетината. Впоследствие в тези две секции казусът бе преодолян. 

Към 13:00 часа в ОИК – Благоевград е подаден сигнал за непозволена пропаганда в благоевградското село Падеш, разгласи още Мартин Бусаров. В селото се организира балотаж за кмет на кметство, само че пропагандата, за която се твърди в сигнала, е за единия от претендентите за кмет на община, уточни ръководителят на ОИК – Благоевград. 

Сигнал е получен в Общинската изборна комисия и за прекратено електроподаване в постройката на Пето приблизително учебно заведение „ Георги Измирлиев “ в Благоевград е прекратено електроподаването.

" Там се оказа, че има механически проблем, а личният състав, който дава отговор за поддръжката на постройката е извикан на място ", сподели още Мартин Бусаров.

Той добави, че все още в петте секции с машини в учебното заведение се организира гласоподаване с машини и с хартия, т.е. към машините има зареждане. 

Към 11:00 часа изборната интензивност в община Благоевград на втория тур на локалните избори е 7,21 %, сподели още ръководителят на ОИК – Благоевград и добави, че е съвсем на половина, по отношение на вота на първи тур, когато към 11:00 часа бяха дали своят вот близо 13 на 100 от имащите право на глас.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР