За три десетилетия 61-а Стрямска механизирана бригада се утвърди като

...
За три десетилетия 61-а Стрямска механизирана бригада се утвърди като
Коментари Харесай

Отбелязваме 30-ата годишнина от създаването на 61-а Стрямска механизирана бригада

„ За три десетилетия 61-а Стрямска механизирана бригада се утвърди като едно от най-боеспособните и емблематични формирования от състава на Сухопътните войски ина Българската войска със собствен личен важен принос към националнатасигурност ".

Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов през днешния ден, 30септември, на формалната гала по случай 30 години от основаването навоенното формирование в Карлово.Той посочи своевременната реакция на командването на бригадата и добратакоординация с локалната власт при оказаната помощ към бедстващите хора отнаводненията в община Карлово.

„ Фактът, че военнослужещите от 61-а бригада сеотзоваха по този начин бързо на помощ в селата Богдан и Каравелово осуети човешкитрагедии. Това ме изпълва с горделивост, че в строя на бригадата има хора с благороднисърца, благодаря ви ", съобщи адмирал Ефтимов.Той означи високите достижения на военното формирование в осъществяване наосновните задачи на Въоръжените сили. Акцентира върху многочислените учения, вкоито военнослужещите от формированието натрупат на практика опит, мерят сили сколеги от страната и чужбина, работят за повишението на подготовката си ипостигането на оперативна съгласуемост със съдружниците.

Адмирал Ефтимовподчерта десетките контингенти, образувани въз основата на персоналния състав набригадата, които са потвърдили професионализма и воинските си качества в задачи иоперации зад граница.„ В изискванията на комплицирана геополитическа конюнктура все по-силен е акцентът върхувоенния фактор и качествата на армиите да извършват надеждно своите мисиипо обезпечаване на териториалната целокупност и сигурността в народен и коалиционенформат. Поставили сме си високи цели и ще ги изпълняваме. Убеден съм, тъй като
познавам професионализма и виновното отношение на военнослужещите отСухопътните войски и 61-а бригада ", заключи началникът на защитата.

В Карлово честването на 30-ата годишнина на 61-а Стрямска механизирана бригадазапочна с отдаване на почести пред „ Паметника на починалите воини във войните1912 г. - 1918 година ". Тържествената гала, на която бяха отличени военнослужещиза почтено и професионално осъществяване на дилемите, се организира на площад „ 20юли " в центъра на града.

В нея участваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на 61-а бригада бригаден военачалник Деян Дешков,командирите на бригадата през годините, Негово Преосвещенство Знеполскиятепископ Арсений, представители на министерствата на защитата и на вътрешнитеработи, на държавната и локалната власт, както и на военно-патриотични организации исъюзи.Молебен за здраве, благополучие и триумф беше отслужен от Негово ПреосвещенствоЗнеполския свещеник Арсений и свещеници от Карловската духовна околия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР