„За третия проучвателен мандат за съставяне на правителство е каквото

...
„За третия проучвателен мандат за съставяне на правителство е каквото
Коментари Харесай

Нинова готова на всичко за редовно правителство, но ...

„ За третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление е каквото реши президентът Румен Радев. Ако реши да бъде при нас, ще създадем всичко допустимо да създадем кабинет “, съобщи Нинова пред bTV. Причината – „ влезем ли в длъжностен кабинет всички антикризисни ограничения няма по какъв начин да се случат, тъй като няма да има настоящ парламент “, счита министърът в оставка.

С самообладание, разсъдък и причини тя ще се опита да върне на масата на договарянията Политическа партия и Има Такъв Народ, в случай че третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия. Две са грешките, които Корнелия Нинова уточни в работата на държавното управление – нарушената връзка в обединението и липса на управническа стратегия.

Вицепремиерът се похвали по какъв начин стопанската система вървяла добре, оставяли страната в положително икономическо положение. Според нея най-важният проблем са цените и инфлацията, и да бъдат обезщетени приходите на хората.

По думите й 25 стотинки на литър гориво е добър вид за подкрепяне, въпреки всичко обаче заплащането с банкова карта може да се премисли. Нинова уточни, че сътрудниците от Политическа партия и Демократична България не са желали таван на цените на горивата.

Вицепремиерът в оставка разяснява още, че спорът в ръководството е почнал още с избора за началник на Българска народна банка и след това траял с парите за Министерство на регионалното развитие и финансирането за пътните компании. Българска социалистическа партия постоянно е била мост, сподели още Корнелия Нинова и даде поръчка, че в случай че се стигне до диалози за държавно управление с третия мандат, левицата ще работи за връщане на разговора сред съдружните сътрудници с самообладание.

„ Да, доста изрично поставихме въпросът Кирил Петков да не е министър председател и да, прави му чест да не е министър председател в името на това политиката на смяна да продължи “, означи Нинова.

„ Искаме ли смяната да продължи, или желаеме връщане на статуквото “, попита тя риторично.

„ Не бива мандатоносителят да си мисли, че щом мандатът е пристигнал при него, той би трябвало да излъчи министър председател. Моето персонално мнение е, че министър председателят би трябвало да е от първата по величина мощ. Политическа партия би трябвало да излъчи министър председател “, сподели още Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР