За трети пореден взрив за седмица в окупирания от Русия

...
За трети пореден взрив за седмица в окупирания от Русия
Коментари Харесай

Още взривове в Крим. Според NYT действа диверсионна украинска част -

За трети следващ гърмеж за седмица в окупирания от Русия Крим оповестиха очевидци в обществените мрежи и осведомителните организации и евентуално става въпрос за диверсии, осъществени от украинската войска. Последните за деня експлозии са до село Гвардейское, където има база на съветските Военновъздушни сили. Базата е покрай Симферопол и съветските управляващи ревизират версията за офанзива с дрон. Както оповестява " Комерсантъ ", над базата се издигат облаци черен пушек. В базата са ситуирани бомбардировачи Су-24М и щурмови самолети Су-25, а военните там вземат участие във войната с Украйна, отбелязва Радио Свобода. 

По-рано през днешния ден избухна склад за военно съоръжение и муниции край Джанкой. Те са били осъществени от " елитна украинска военна част ", заяви The New York Times, като се базира на неназован почитан чиновник на украинското министерство на защитата.

Киев не е удостоверил присъединяване си. Официални лица обаче намекнаха, че разрушаването на военния склад не е инцидентен случай.

Ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак написа в Telegram за продължение на " демилитаризацията " на Крим и други завзети територии на страната до цялостното им " деокупиране ". А Михайло Подоляк съобщи, че полуостровът като част от естествена страна е " Черно море, отдих, планини и туризъм ".

Руското министерство на защитата удостовери за първите гърмежи, като заяви, че " пожар е избухнал " покрай Майское на територията на площадка за краткотрайно предпазване на муниции във военно отделение.

" Пожарът е довел до експлозия на складирани муниции. Няма съществено потърпевши, вземат се ограничения за потушаване на пожара и се обясняват аргументите за него ", обявиха от съветското министерство на защитата.

На 9 август имаше мощни гърмежи и на военно летище “Саки ” на съветските Военно-въздушни сили, ситуирано покрай село Новофедоровка, при които бяха унищожени най-малко девет военни самолета, в това число изтребители СУ-30СМ и бомбардировачи СУ-24M.

Унищожени са и няколко здания в базата, в които може да е имало муниции. Русия употребява авиобазата “Саки ”, ситуирана в западната част на Крим, за постоянни удари по украинска територия, откогато стартира непредизвиканата си инвазия в страната на 24 февруари.

Смята се, че гърмежите на летището са породени от украинска далекобойна ракета или дронове камикадзе. Украинските управляващи нито потвърдиха, нито отхвърлиха тази версия. Руската публична версия още веднъж е за пожар, провокиран от неспазване на разпоредбите за пожарна сигурност.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР