За трети пореден ден Съветът за сигурност на ООН отложи

...
За трети пореден ден Съветът за сигурност на ООН отложи
Коментари Харесай

ООН отложи за трети път гласуването на резолюция за спиране на огъня в Газа

За трети следващ ден Съветът за сигурност на Организация на обединените нации отсрочи гласуването на нова резолюция за прекъсване на огъня. Американският президент разяснява, че страната му към момента обмисля дали да я поддържа, откакто по-рано блокира различен сходен документ.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху изключва преустановяване на конфликтите, до момента в който Хамас не бъде погубен. Армията на еврейската страна уголемява интервенциите и подреди още евакуации на цивилни в южните елементи на Газа.

„ По време на интервенции на сухопътните сили разкрихме разклонена мрежа от подземна стратегическа инфраструктура, употребена от управлението на Хамас “, сподели Даниел Хагари, представител на израелската войска.

Говорител на групировката разяснява, че няма да има договаряния за освобождение на заложници, до момента в който войната не завърши.

 
Тази позиция е известна на всички страни и няма какво да прибавим. Фокусът в този момент е да спре експанзията, изключително откакто нашият зложелател към този момент знае, че не може да реализира нито една от задачите си.
Осама Хамдан, представител на Хамас

 

Лидерът на йеменските хути предизвести, че бунтовниците наблюдават военните кораби на Съединени американски щати в Червено море, откакто страната сътвори коалиция за отбрана на плавателните съдове в района от евентуални офанзиви.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР