За трети пореден ден руски дрон прелетя безпрепятствено над украинска

...
За трети пореден ден руски дрон прелетя безпрепятствено над украинска
Коментари Харесай

Плашещо, Русия унищожава ВВС на Украйна

За трети следващ ден съветски дрон прелетя гладко над украинска военновъздушна база. След относително дълъг интервал на наблюдаване – към час, съветските ракети удариха и евентуално унищожиха най-малко един скъп украински изтребител, оповестява „ Форбс ”.

Кризата в противовъздушната защита на украинските военновъздушни сили се задълбочава. Ако те не стартират да смъкват съветските дронове, летящи над техните бази, евентуално ще продължат да губят бойни самолети, които не могат елементарно да заменят.

Постоянството на съветските офанзиви би трябвало да плаши украинските командири.



В понеделник съветски дрон засече шест изтребителя Сухой Су-27 на украинските военновъздушни сили, приземени навън измежду бял ден на пистата във военновъздушната база край Миргород, в Северна Украйна на 160 км от границата с Русия. Изстреляната балистична ракета „ Искандер ” унищожи 2 от самолетите и повреди други 4.

Във вторник различен съветски дрон прелетя над украинската въздушна база край Полтава, източно от Миргород и също на към 160 км от границата. Внезапната съветска офанзива порази военен хеликоптер Ми-24 на украинската войска.

Руският удар в сряда беше ориентиран против авиобаза край Долгинцево покрай Кривой Рог, на по малко от 80 км от фронтовата линия. Снимките от мястото демонстрират един погубен МиГ-29. Поразен е и различен аероплан - Су-25, само че звук евентуално е бил нелетяща стръв.

Всичко това повдига въпроса, какво ще стане с предстоящите от Украйна 85 изтребителя F-16.

„ Форбс ” показва, че те ще бъдат също толкоз уязвими на земята, колкото сегашните украински бойни самолети.

Ставащото демонстрира рецесия в украинската противовъздушна защита. „ Форбс ” разяснява, че преди най-важните летища на Украйна са били предпазени с ракети земя-въздух с друг обсег и радарни системи.

Сега украинските военновъздушни сили и войска се пробват да отбраняват по едно и също време градовете, огромните концентрации на войски, укрепленията на фронтовата линия и летищата, като тези край Миргород, Полтава и Долгинцево.

Очевидно е, че приоритизирането на въздушната отбрана на градовете от украинските въоръжени сили, оставя летищата по-малко предпазени.

Руският дрон, прелетял над Полтава, е бил забелязан от украински жители три часа преди ракетата „ Искандер ” да удари летището. Но, акцентира „ Форбс ” никой не е имал с какво да го смъкна.

Съединените щати оповестиха пакет за помощ от 2,3 милиарда $, който ще включва голям брой системи за противовъздушна защита, в това число ракети „ Пейтриът ” с огромен обхват и ракети НАСАМС със междинен обхват. Но е допустимо и тези системи за Противовъздушна отбрана в последна сметка да бъдат ситуирани да пазят цивилен обекти и цивилни вместо военновъздушни бази.

„ Трябва да сте сигурни, че разполагате с въздушна защита, с цел да се опитате да отбраните зоните, в които инвестирате ”, разяснява държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР