За трети път внасяме предложение да се гласува в парламентарната

...
За трети път внасяме предложение да се гласува в парламентарната
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: ПП-ДБ са Бий ме, обичам те с ГЕРБ

" За трети път внасяме предложение да се гласоподава в парламентарната зала да се реши въпросът дали да се смъкна имунитетът на Бойко Борисов, или не. Всеки да гласоподава както реши, само че да има в последна сметка решение. Беше отхвърлено това наше предложение. " Продължаваме промяната " и " Демократична България " за следващ път избавиха имунитета на Борисов. Това е огромният скандал, тъй като и Политическа партия и Демократична България работеха, а Политическа партия беше основана даже, за това да се промени моделът " Борисов ", кражбите, корупцията, 12-годинишното ръководство на задкулисието. Вече виждаме, че втори месец смисълът на това, което вършат в Народното събрание, е само да пазят Борисов, т.е. взаимно да си пазят имунитетите ". Това зави водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на Евроком.

В предаването " Делници " Нинова дефинира дейностите на ПП-ДБ като огромно изменничество: " Аз доста неща съм виждала в политиката, доста лупинги, само че за това нямам пояснение – такова изменничество, такава лакомия за власт и пари, дотам да те лиши от достолепие и от чест, не го разбирам ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

По отношение на комисията за имунитетите, тя разяснява: " Създаде се една комисия – измислена, за имунитетите. Тя няма и ръководител, още не е стартирала, въобще не се е събирала. Целта е да се замете всичко, което Борисов направи в последните 12 години и да се избави от правораздаване. А той, в случай че се усеща почтен и е самоуверен, трябваше самичък да си даде имунитета, да има един транспарантен правосъден развой. Там, в случай че е почтен, щеше да се потвърди – и да си почисти името вечно. Сега постоянно това леке ще тежи, че той бяга и се крие зад тила на Кирил Петков и Асен Василев ", безапелационен бе водачът на Българска социалистическа партия.

По мотив изявлението си в коридорите на Народното събрание, че връзките сред ПП-ДБ и ГЕРБ са " Бий ме, обичам те ", Нинова изясни: " Борисов в последните два месеца просто се гаври с ПП-ДБ, подлага ги на какво ли не, бие ги, като част от тази сентенция и те непрекъснато отиват при него, молят се, лазят на колене, т.е. обичат го. Ето оня ден имаха среща, Борисов излиза и споделя: " Трябва бързо да забравим тази среща, тя беше покруса, без никакъв резултат " и на идващия ден те гласоподават да му избавят имунитета – в името на това да са на власт и да заемат постове, да има пари. Това е безпринципното в политиката ".

Нинова още веднъж дефинира протичащото се сред двете ръководещи партии като треторазряден театър, който продължава към този момент два месеца, само че е омръзнал на всички и означи: " Този театър сред тях се отразява доста неприятно на България и на българския народ. Нека да забележим с какво започнаха преди изборите – най-важното беше законите по ПВУ, с цел да получи България европейските средства и да модернизира инфраструктура, учебни заведения, лечебни заведения, приходи да увеличи. До този миг няма нито един от тези 10 закона, които чакахме да бъдат признати, с цел да тръгне Планът. На второ място, целта им беше Шенген. Виждате, че всеки ден се залавят в България на разнообразни места мигранти. Всеки ден гърмят корупционни кавги - от служебното държавно управление, занапред. Корупция, мигранти – е, по какъв начин ще ни одобряват в Шенген? Нищо по Шенген не мърда в Народното събрание ", уточни водачът на Българска социалистическа партия.

Тя напомни, че идващ приоритет на ръководещите партии беше правосъдната промяна: " Съдебната промяна завърши. Тя целеше единствено да избави Борисов. Да махнат Гешев, да спасят Борисов – ето, виждате, имунитетът му няма да падне, този човек си се върна във властта, с помощта на Политическа партия. Нищо и по този въпрос ".

Нинова добави, че бюджет също още няма: " Значи всички тези цели, които приказваха, нищо не се движи – това се отразява на България. Важно е да бъдем в Шенген, значимо е да има бюджет и приходи за хората. Няма нищо от това. Два месеца защо се разправяха? Първо, се разправяха какъв да е ръководител на Народното събрание. Не можаха да се схванат, стигна се до така наречен " ротационен ", някакво изобретение. След това какъв да е министър председател отново се караха – отново ротационен, двама министър председатели. Двама еврокомисари. Сега се карат кои да са регионалните шефове. Сега се карат за регулаторите. Борд ще основават, някаква иновация измислиха, по номинациите ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

И изясни: " От тази страна виждате два месеца разправии единствено за постовете, нищо свястно. От другата страна – обещанията, които бяха преди изборите и които бяха смислените за България и за българския народ – от тях нищо ", сподели Нинова и напомни излезлия запис от националния съвет на " Продължаваме промяната ", който демонстрира каква е задачата на това ръководство – преодоляване на властта, постове, пари, загърбване на ползите на народа, спасяването на Борисов и на Кирил Петков, чийто имунитет също беше пожелан.

" Ето това е неприятният резултат за България и за българския народ от този треторазряден сюжет, който разиграват между тях ", изрично бе Нинова.

Тя дефинира бюджета като тематика номер 1 за Българска социалистическа партия и разяснява: " Няма да подкрепим бюджета на Василев, тъй като е закрепен в тези 3% недостиг, което значи рязане на разноски и заледяване най-много на приходите на хората. Няма да го подкрепим, тъй като в него няма визия за развиване, няма промяна в образованието, в опазването на здравето, няма тактика. Това е статистика, цифри, без политики вътре, без грижа за хората. Ние ще изготвим нашия различен бюджет, както сме правили в последните няколко години, към този момент 7 години ".

Нинова уточни какво съгласно социалистите би трябвало да се направи: " Първо, да се стабилизира стопанската система, т.е. ще предложим ограничения за стопанската система, с цел да има доходи, които да се преразпределят към обществена политика, здравна и обучение. Второ, обществената тематика ни е извънредно мощна. Ние предлагаме в нашия различен бюджет политика за децата и младите, за служащите, изключително работещите небогати и за възрастните ", сподели водачът на Българска социалистическа партия и уточни част от предложенията на социалистите, измежду които майчинството за втората година да бъде 50% от минималната работна заплата, да се усилят детските надбавки, да се вкарат безвъзмездни медикаменти за деца, по този начин както с помощта на Българска социалистическа партия към този момент има безвъзмездни детски градини за децата, минималната работна заплата да стане 50% от междинната още от 1 юли в този момент, а не следващата година, като това ще подкрепи 500 хиляди работещи небогати, нарастване на вдовишките надбавки, коефициентът за една година стаж да се изравни, преизчисляване на пенсиите и други

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че целият обществен пакет, направен от социалистите, коства 800 млн. за половин година и изрично съобщи, че не може да се замразяват приходите при увеличаващи се цени на ток, парно, 20% повдигане на Данък добавена стойност на газ, което планува Асен Василев и други

Нинова уточни: " Продължаваме промяната " пристигнаха на крилете на новото и бяха избрани за модерното ляво. Леви ограничения, десни политики. Откраднаха нашата стратегия, несъмнено. Много даже от нашите членове и симпатизанти им повярваха и гласоподаваха за тях. Освен че ги излъгаха и се прегърнаха с мафията, с която щяха да се борят ", сподели водачът на социалистите и обърна внимание на обществената политика, като уточни, че когато Българска социалистическа партия беше в държавно управление с Политическа партия, 20 милиарда стигнаха до хората с една огромна обществена политика: ваучери за храна, майчинство, безвъзмездни детски градини, нарастване на пенсии и заплати.

" Ако са лява партия, както тогава си приписаха тези триумфи, в този момент като ръководят и цялата власт е в тях, за какво не ползват такава лява политика ", попита Нинова и уточни извода: " Когато Българска социалистическа партия беше в ръководството, в действителност имаше лява, смислена обществена политика. Сега, когато не сме, всичко ще се замрази в името на тази фиксация 3% недостиг, с цел да влезем в Еврозоната ", сподели Нинова и добави, че съвсем всички страни в Еврозоната са с недостиг над 3%, а по всички публични източници страните влизат в криза, само че все пак тук продължава тази мантра и фиксация за 3% недостиг, с цел да влезем в Еврозоната, в случай че сега страната не е подготвена за това.

" В момента стопанската система не е подготвена, фамилиите не са подготвени, приходите не са на нивото, на което хората да не изпитат разтърсването при влизането в Еврозоната. Но това държавно управление е решило, че по този начин ще работи. За страдание, тежестта на тази политика ще я понесат още веднъж хората с обедняване, с увеличение на неравенствата. И нашата идея като лява социалистическа партия е да се борим това да не се случи ", безапелационна бе Нинова.

Тя уточни, че продължава събирането на подписи за референдум срещу навлизането на джендър идеологията в учебните заведения и прикани жителите да поддържат Българска социалистическа партия в тази борба за децата, която се е трансформирала в идея за социалистите: " Тази тематика в последно време става извънредно настояща. Екологичен потенциал одобри Истанбулската спогодба като общо европейски законодателство. В България виждате какво се случва. Този вид идеология прониква, въпреки и импровизирано, през разнообразни учебници, въздействия върху деца и така нататък Изключително значимо е да си спасим децата. Големите над 18 години са свободни да избират с кого и по какъв начин да живеят живота си, само че децата би трябвало да спасим, по тази причина апелирам, подкрепете ни за тези подписи ", прикани Нинова.

По отношение на спекулациите от страна на министъра на защитата Тодор Тагарев, водачът на Българска социалистическа партия разяснява: " Господин Тагарев явно е отмъстителен. Никога няма да ни елементарни на нас, на Българска социалистическа партия, на парламентарната група и на мен персонално за персоналната ми интервенция той да не е министър в кабинета на Кирил Петков ", сподели Нинова и описа обстановката, в която Петков е предложил Тагарев за министър на защитата, само че социалистите са декларирали, че в случай че го направи, ще изоставен държавното управление, тъй като Тагарев е извънредно краен във връзка с позицията си за войната в Украйна.

" Тогава му споделих: " Този човек ще ни вкара във войната за няколко денонощия ". Тагарев е от тези ястреби във връзка с войната в Украйна. Знаете нашата позиция, ние сме срещу, желаеме дипломация, мир. Казах на Петков: " Ако това го направиш, аз отдръпвам министрите на Българска социалистическа партия, депозирам оставки и пада кабинетът. Избирай – или Тагарев, или държавното управление. Това Тагарев няма по какъв начин да го не помни и да ни го елементарни ", сподели Нинова и уточни, че тогава Петков е избрал държавно управление, с помощта на натиска на Българска социалистическа партия, само че в този момент обстановката е друга, тъй като социалистите не са в държавното управление, където да се явяват коректив и спирачка за сходни дейности и първите решения на Тагарев като министър на защитата са всичко, което България има, да изпраща на Украйна.

По отношение на локалните избори, Корнелия Нинова сподели, че Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия от месец се среща със структурите в цялата страна и разискват вероятни кандидатури, сътрудници, листи за общински съветници и други, а усещането ѝ е, че картината на идните локални избори ще бъде доста шарена: " Ще бъде с напрежение, само че се надявам да е свястно. Защото към този момент втори месец Народното събрание не прави нищо свястно и не приказва за бюджет, за приходи, за значимите неща. Дано локалната акция да извади напред смислените локални и национално въпроси ", сподели Нинова и уточни част от тях, измежду които ВиК, инфраструктура, опазване на здравето и други

" Ние сме безапелационна, ясна, поредна съпротива на това ръководство, с позиции, които не сме трансформирали. Останахме единствената партия, която не съобщи хората, които ни поддържаха. Що се отнася до двете първи партии, не съм оптимист от това, което виждам. По нито един въпрос не са дружно, не гласоподават дружно. Минаха така наречен " плаващи болшинства " – това значи неустойчивост за България и неустановеност за жителите. Влиза един закон, вътре се размества в Народното събрание силите, тичат по стаите, договарят се тихомълком, подмолно, излиза напълно различен резултат. Формира се едно публично държавно управление сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС и едно същинско и импровизирано, което взима същинските решение – ГЕРБ, " Възраждане " и Движение за права и свободи са същинските ръководещи. Това потвърждават гласуванията, не слушайте хубави приказки, уважаеми фенове, гледайте действителни дейности и гласувания ", прикани Нинова.

И уточни: " Благодарение на тази нова тройна коалиция, която е в Народното събрание, а не в държавното управление, беше признато отделянето на следствието от прокуратурата, така наречен " правосъдна промяна ". Значи изконните носители на правосъдната промяна – Демократична България и Политическа партия останаха настрани и техните планове не се одобриха. Мина планът на ГЕРБ с гласовете на " Възраждане ". КПКОМПИ – не мина закона на Политическа партия, а мина този на ГЕРБ отново с тези гласове. Ето това е неустойчивост. Държавата в рецесия, хората в беднотия = имат потребност от непоклатимост, сигурност, а бизнесът - от предвидимост, тъй като без стопанска система, нищо друго няма да можем да осъществяваме ", изясни Корнелия Нинова.

Попитана по отношение на държанието на " Възраждане ", водачът на Българска социалистическа партия дефинира дейностите им като крайни във връзка с свободата на слово и изложение, а апелите им за принуждение – като неприемливи. Нинова уточни още, че това да пречат на депутат да излезе на трибуната, с цел да се изкаже, е посягане върху парламентаризма и върху свободата на изложение и прикани " Възраждане " да показват позициите и мнението си цивилизовано и демократично.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР