За трети път в рамките на това денонощие е обявена

...
За трети път в рамките на това денонощие е обявена
Коментари Харесай

Трета за деня въздушна тревога за Киев

За трети път в границите на това денонощие е оповестена въздушна трегова за Киев и региона.

Сирените в Киев и региона бяха включени за към час към 8 часа сутринта локално време след офанзивата осъществена в тъмните часове на деня. Към момента от 11 ч. картата още веднъж свети в алено за Киевска и Черноговска области.

След въздушната офанзива в първите часове на деня, по предварителни данни с 10 ракети вид " Искандер ", в дребните часове на деня, тази заран още веднъж украинците би трябвало да се скрият в убежищата. Около час продължи втората трегова, като най-късно бе анулирана за област Киев. Към 9 часа локално време тя бе анулирана за всички области на Украйна, като се изключи Луганска и Крим. 

Засега няма информация за възможната офанзива и дали в действителност е имало физически такава. 

Ръководителят на военната администрация на Киев Серхий Попко съобщи, че при първата офанзива руснаците евентуално са употребявали балистични ракети по време на нападението против Киев през нощта на 1 юни 2023 година, при което починаха две деца. Всички открити цели са били свалени от средства за противовъздушна защита.

По предварителна информация от спасителите в Деснянския регион са открити трима починали, от които две деца. Има и 4 ранени. Общо медиците са хоспитализирали 7 потърпевши в Деснянски и Днепровски регион, сподели Виталий Кличко.

Екипите на Бърза помощ към момента работят на местата на повикванията.

Властите прецизираха, че починалите деца по предварителна информация са на възраст 5-6 и 12-13 години .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР