За трети път в рамките на една година паметта на

...
За трети път в рамките на една година паметта на
Коментари Харесай

Поруган е паметникът на Александър Стамболийски в Пазарджик


За трети път в границите на една година паметта на Александър Стамболийски е обект на хулигатски акт. За следващ път е опозорен неговият монумент в Пазарджик. Това е вандалски акт, който от Обединени земеделци изрично осъждаме.

Дни откакто отбелязахме 99 години от жестокото ликвидиране на земеделския водач, общественик и модернизатор, станахме очевидци на ново срамно посягане против личността и делото на Александър Стамболийски.

Провокацията със заливането на паметника с багра и рисуването със спрей върху него е акт на изтощение на тези, които се пробват да омаловажат неговата изключителна персона и огромните промени, които той организира отпред на земеделското държавно управление в интервала 1919 – 1923 година.

През 2021 година паметникът беше обект на посягане на 15 юни, дни след отбелязване на 98 години от неговото ликвидиране, а по-късно на 9 септември, когато целият монумент беше залят с алена и синя багра.

Александър Стамболийски е идеолог на земеделското придвижване у нас, което има древен исторически път и знакова задача в развиването на страната. Ние, неговите почитатели, одобряваме този и всеки различен сходен акт, освен като вандализъм, само че и като липса на национализъм.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР