За трета поредна година "Враца софтуер общество" има удоволствието да

...
За трета поредна година "Враца софтуер общество" има удоволствието да
Коментари Харесай

Враца отново става ИТ столица на Северозапада за три дни

За трета поредна година "Враца програмен продукт общество " има удоволствието да ви предложения на най-големия хакатон на територията на Северозападна България - Hack Vratsa. Събитието събира тимове от Враца и района и ще се състои в ИТ центъра на улица "Кокиче " №14 сред 27 и 29 април.
Компаниите-партньори на събитието ще се показват в петък вечер, работата на тимовете ще тече в почивните дни, а спечелилите ще бъдат отличени в неделя следобед.
Регистрацията за хакатона към този момент е отворена и можете да я извършите на уеб страницата http://hack.vratsa.net/.
В HackVratsa могат да вземат участие всички възпитаници, студенти и работещи, с ползи към програмирането, дизайна и предприемачеството. Целта на самодейността е дружно в екип да формулират идея за софтуерен артикул и да започват работа по неговото създаване. В помощ на участниците има опитни ментори-програмисти, които ще дават насоки.
Участниците се групират в тимове от 2 до 5 души и могат да работят в една от 4-те категории:
- Уеб уебсайт и уеб приложение;
- Мобилно приложение;
- Десктоп приложение;
- Embedded системи (хардуер).
Няма ограничаване за употребяваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат първообраз на своя артикул, който да има най-малко една работеща функционалност или ясна идея за приложение с отчасти написан първоначален код, се посочева в разпоредбите на хакатона.
В неделя от 16 часа – участниците ще създадат проява на своите приложения пред жури, което ще дефинира най-добре представилите се.
Първите три тима печелят и парични награди - за първо място 1024лв, за второ - 512лв. и за трето - 256лв.
Основен сътрудник на събитието е Фондация “Америка за България”, а публични спонсори на HackVratsa са софтуерните компании Experian, Nemetscheck, Softserve, Questers и Inveitix, които са подготвили доста изненади и награди за участниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР