За трета поредна година в София ще се проведе щафетен

...
За трета поредна година в София ще се проведе щафетен
Коментари Харесай

Щафетен маратон ще стартира в София по случай Съединението на България

За трета поредна година в София ще се организира щафетен " София Екиден маратон ". Новото е, че тази година уредниците взеха решение да го създадат по случай Съединението на България. Надпреварата ще стартира от 9 ч. в сряда пред Националния стадион " Васил Левски ".

Маратонът е щафетен, като всеки тим ще е формиран от шестима бегачи. Те ще изминат надлежно по 5, 10, 5, 10, 5 и 7.195 км, което сумарно прави класическата отдалеченост от 42.195 км. Щафетният маратон е публично приета дисциплинираност от интернационалната федерация по лека атлетика (IAAF).

Днес е последният ден, в който тимовете могат да заявят присъединяване си посредством регистрация на http://sofiaekidenmarathon.com/.

Организаторите чакат над 60 тима да се включат в щафетния маратон. Сред известните участници в него ще са олимпийската шампионка в тройния скок от Сидни 2000 Тереза Маринова, носителката на три оценки в шорттрека от олимпийски игри Евгения Раданова, както и първата жена, пробягала дистанцията Ком-Емине Антония Григорова.

 Щафетен маратон ще започва в София по случай Съединението на България
© KrisoK Photography

В щафетния маратон ще се включат още треньорът на футболния " Пирин " Милен Радуканов и някогашната биатлонистка Павлина Филипова. В другите тимове ще се състезават и част от най-хубавите бегачи на България сега - Йоло Николов, Даниела Йорданова и Цветелина Кирилова.

Организаторите са подготвили награди за всички тимове с призови класирания, а всеки приключил ще получи орден за присъединяване си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР