За трета поредна година по едно и също време и

...
За трета поредна година по едно и също време и
Коментари Харесай

Икономист: Индексацията на месечните такси на телекомите е отговор към действията на държавата

За трета поредна година едновременно и трите мобилни оператора покачват цените на месечните такси. Те се базират на клаузи в договорите, които са наложителни за потребителите. Това породи неодобрение, а в Народното събрание към този момент приказват и за картел. Днес  намерено съвещание по тематиката ще организира Комисията за отбрана на потребителите. Според  Габриела Руменова, създател на платформата „ Ние, потребителите “, хората мъчно могат да противодействат на увеличение на месечните такси от мобилните оператори без намесата и на страната.

Комисията за отбрана на потребителите би трябвало да се произнесе, че тази уговорка, която разрешава индексация всяка година, е неравноправна, защото не дава опция на потребителя да се откаже от контракта си без неустойки.

Според икономиста Кузман Илиев, тази крачка на мобилните оператори е отговор към страната, която повишава минималния застрахователен приход, заплати и налози. Бизнесът прави това, което е най-лесно за него – трансферира това върху крайния консуматор, разяснява още той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР