За трета поредна година Министерството на туризма ще връчи Годишните

...
За трета поредна година Министерството на туризма ще връчи Годишните
Коментари Харесай

За трета поредна година Министерството на туризма отличава най-добрите в бранша

За трета поредна година Министерството на туризма ще връчи Годишните награди в туризма. Министърът на туризма Николина Ангелкова даде старт на конкуренцията на 1 септември във Велинград. Общината стана притежател на първа премия за община за балнео- и СПА в първото издание на премиите, проведени от туристическото министерство през 2016 година През предходната година Велинград се подреди на втора позиция.

От основаването си като независима институция Министерството на туризма работи поредно за одобряване на България като дестинация в четири сезона, предлагаща първокласен туристически артикул.

Поради тази причина значим сътрудник в постигането на тази цел са локалните управляващи, бизнесът и медиите. Именно това е и задачата на премиите - да се покаже приносът на всеки, работещ за устойчивото развиване на един от водещите стопански браншове в страната – туризмът.

Да получиш приз от тези награди е самопризнание и редица общини и шефове на атракции към този момент обявиха своя интерес. Това се потвърждава и от обстоятелството, че участниците в състезанието годишно се усилват, разяснява министър Ангелкова.

През предходната година в конкуренцията са се присъединили повече от 140 участници, а гласувалите са били близо 95 хиляди. Най-много претенденти е имало в категорията Избора на българите – 176, а надлежно максимален брой гласове са дадени в категория Туристическо събитие – 18390, където наградата бе получен за Франкофонския фестивал Francofolies.Blagoevgrad, община Благоевград.

Тази година крайният период за кандидатстване за премиите е 31 октомври 2018 година Кандидатурите се подават в професионални и журналистически категории, като има и обособена група за общини. Общо категориите са 16, кандидатства се онлайн на платформата www.tourismawards.bg или на мейл [email protected]. Там са разказани в детайли и всички условия, на които е належащо да дават отговор участниците.

След приключване на крайния период претендентите, които дават отговор на критериите, ще бъдат оповестени на уеб страницата на премиите и за тях ще стартира гласуването. Чрез онлайн избор ще се избират спечелилите във всяка категория. Призьорите ще бъдат оповестени на публична гала на 11 декември 2018 година

Според изискванията всеки може да гласоподава еднократно за един участник в границите на една категория (отчита се едно гласоподаване от всеки IP адрес), само че може да се поддържа претендент от всяка категория. Опити за нерегламентирано генериране на гласове биха повлияли отрицателно за класирането на съответния претендент.

Министър Ангелкова приканва всички общини и туристическия отрасъл да вземат участие интензивно в надпреварата, защото това е добър метод да показват резултатите, които са постигнали през предходната година.

Категории:
1. „ Туристическа атракция/обект “;
2. „ Туристическо събитие “;
3. „ Духът на България “;
4. „ Специализиран туризъм “;
5. „ Туристическа дестинация “;
6. „ Иновации “;
7. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в печатна медия “;
8. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в онлайн медия “;
9. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в интернет блог “;
10. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в радио “;
11. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в телевизия “;
12. „ Община за планински туризъм “;
13. „ Община за морски туризъм “;
14. „ Община за балнео- и СПА туризъм “;
15. „ Община за културно-исторически туризъм “;
16. Голямата премия - „ Изборът на българите”, се дефинира измежду всички обекти, включени в „ 100-те национални “ и „ 50-те малко познати места “.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР