За трета поредна година българската стартъп екосистема ще има възможност

...
За трета поредна година българската стартъп екосистема ще има възможност
Коментари Харесай

Започват номинациите за Стартъп на годината 2018 г.


За трета поредна година българската стартъп екосистема ще има опция да се съревновава с най-успешните започващи компании в района на Централна и Източна Европа. Събитието Central European Startup Awards (CESA) цели да свърже бизнеса и концепциите на бизнесмените в Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Словения, Хърватия, Румъния, Унгария и България. В страната самодейността се провежда от Асоциацията на българските водачи и бизнесмени (ABLE).

През ноември предходната година, София беше хазаин на районния край, който събра националните успехите от общо 10 страни, дружно със международно известни стартъп гурута и основни фигури в нововъведенията, а пред аудитория от над 300 посетители, три български стартъп първенци сграбчиха статуетките в категориите: Най-добро споделено пространство (Puzl CowOrKing), Инвеститор на годината (LAUNCHub) и най-хубава започваща компания в областта на Интернет на нещата (Bee Smart Technologies).

Надпреварата

Състезанието се организира в два кръга като стартира с приемане на кандидатурите на национално равнище. Заинтересованите да поддържат българските стартъпи с максимален капацитет в една или повече от 14-те категории, могат да предлагат избраниците си до 15-ти юни (включително) на http://centraleuropeanstartupawards.com/nominate-here. Освен да изберат стартъп на годината, искащите могат да посочат и най-хубавото споделено работно пространство в страната, най-хубавия акселератор/ развъдник, компанията с най-голямо обществено влияние и други.

На идващия стадий жури от съумели български бизнесмени и видни представители на стартъп общността ще реши кои са най-хубавите във всяка от категориите. След това публиката още веднъж ще бъде подканена да вземе интензивно присъединяване като гласоподава онлайн за желания стартъп в интервала сред 6ти юли и 6ти август.

Последният стадий преди интернационалната конкуренция е националният край – CESA Bulgaria, който ще се организира през септември в София. Освен че ще награди фирмите и хората, събрали най-вече гласове от жури и аудитория, събитието ще изстреля същите към районния край, където ще премерят сили с представителите на още девет страни. През 2017та, спечелили на CESAwards Regional Grand Finale бяха три български компании: Puzl CowOrKing (в категория “Най-добро споделено пространство”), Launchub (за “Инвеститор на годината”), а за „ Най-добра започваща компания в областта на IoT “ бяха отличени Bee Smart Technologies.

Central European Startup Awards е уникалнa поредност от събития в района на Централна и Източна Европа. Инициативата цели да отличи най-хубавите в стартъп общността в тази част на континента и тази година чества своето пето издание. Амбицията на CESA е да награди, подтиква и въодушеви бизнесмените, като в това време сплоти и фирмите, вложителите и всички останали участници в екосистемата. CESA e едно от седемте районни събития, част от Global Startup Awards.

Асоциацията на българските водачи и бизнесмени (ABLE) е неправителствена организация, основана от участници в програмата на Младите български водачи (BYLP). Мисията на ABLE е да поддържа предприемачеството в България, както и да предизвиква развиването на интензивно гражданско общество. Асоциацията има над 200 членове, със основани над 40 компании, които интензивно работят за реализирането на позитивна смяна в България. Освен CESA, асоциацията провежда в продължение на три години предприемаческото съревнование Get in the Ring в страната.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР