„За този тип вирус на този етап се опасявам, че

...
„За този тип вирус на този етап се опасявам, че
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Пандемията е по-малко страшна и по-позната

„ За този вид вирус на този стадий се притеснявам, че няма ефикасна предварителна защита, имайки поради извънредно високата му дарба да заразява “. Това разяснява пред bTV проф. Андрей Чорбанов, депутат от Има Такъв Народ.

Според него когато се вкарват каквито и да е ограничения, фактически би трябвало да се мисли за предварителна защита, само че тя да бъде ефикасна.

„ За мен маските са като рибарска мрежа. Когато вали дъжд, в случай че си я сложите, някои от капките сигурно ще се спрат от нея, само че надалеч няма да е всичко “, сподели той.

„ Пандемията е по-малко страшна и по-позната. Трябва да се мисли по какъв начин да се ръководи систематично. Въпреки че случаите не са чак толкоз доста, тестванията са малко “, разяснява от своя страна доктор Александър Симидчиев от „ Демократична България “. Според него би трябвало да се вършат повече проби.

„ Еволюционно няма съображение да мислим, че ще се селектира подобен вирус, който да протича по-леко. Със сигурност знаем, че ще се селектира вирус, който да протича с по-голяма инфекциозност, което се случва “, добави доктор Симидчиев. „ Той би трябвало да става по-заразен, с цел да оцелява. Но оцеляването му не зависи от това дали провокира тежко боледуване, или не “, изясни той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР