За този инцидент ни информира турската страна на 3-и октомври.

...
За този инцидент ни информира турската страна на 3-и октомври.
Коментари Харесай

Демерджиев за простреляния сириец: Двустранна комисия излезе със заключение, че не е стреляно от българска страна

„ За този случай ни осведоми турската страна на 3-и октомври. Сега сме 6-и декември. Това не е някакво журналистическо следствие на никоя медия, тъй като двустранна българо-турска комисия ревизираше този случай, считано от 3-и октомври. Тя в детайли е изследвала всички условия. Има изрично умозаключение, че този изстрел не е създаден от българската страна на границата. “ Така вътрешният министър Иван Демерджиев разяснява особено за Euronews Bulgaria граничния случай с прострелян сирийски мигрант.

„ Турските управляващи са изключително деликатни към такива произшествия, тъй че нямат никакъв мотив да прикриват истината “, добави той.

 
Нашите гранични служители на реда към този миг бяха снаряжени само с револвери. Самият факт, че в далечината се приказва, че има джип на „ Гранична полиция “, за всеки е ясно, че изстрел от револвер не може да порази човек на такова огромно разстояние и да му аргументи пострадване, каквото има тук. Отделно от това, револверът на нашите гранични служители на реда има стоп патрони, с които те в началото оперират. Имат аварийни пълнители с бойни патрони, само че почтено да ви кажа, не съм срещал случай, в който да бъдат употребявани.
Що се отнася до проблема „ Шенген “, вътрешният министър изрази мнение, че „ не може вътрешните проблеми на Австрия и Нидерландия да стават причина за сходен жанр държание против България “.

 
За мен позицията на Нидерландия е ясна. По-скоро Нидерландия и Австрия се опиват да преодолеят свои вътрешни проблеми посредством позицията, която заемат във връзка с България. Но ясно би трябвало да се означи, че това не е европейската позиция. И ние за пръв път имаме извънредно мощна поддръжка в лицето на Комисията и чешкото председателство.
Продължаваме напъните да реализираме някакво съгласие, увери той. Целта е да се откри компромисно решение, което да е задоволително за Австрия и Нидерландия. Както и да бъдат уверени, че откакто 25 страни членки заемат противоположната позиция, не може две страни да спрат други три по пътя им към Шенген, уверен е Демерджиев.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР