За този час в Санкт Петербург е планиран голям протестен

...
За този час в Санкт Петербург е планиран голям протестен
Коментари Харесай

Протести срещу Путин в Русия навръх 65-тия му рожден ден

За този час в Санкт Петербург е плануван огромен протестен протест против съветския президент Владимир Путин. Демонстрацията е част, а се чака да бъде и кулминационната точка на серия сходни прояви в Русия, проведени по апел на опозиционера Алексей Навални. Те съответстват с рождения ден на Путин, който навършва 65 години, съобщи.

„Путин е апаш!“ и „Свобода на политзатворниците!“ скандираха във Владивосток последователите на Навални, който в понеделник беше вкаран в пандиза за 20 дни поради привикване на неразрешени манифестации, а също така изборната комисия разгласи, че той няма право да се кандидатира за президент, тъй като има условна присъда за злоупотреби.

„Ако Путин счита, че действителният му рейтинг е 86%, тогава какъв е казусът. Защо би трябвало да се попречват по този начин акциите на Алексей Навални и на другите претенденти?“ – беше един от главните въпроси, задавани на на протестните демонстрации.

Съобщава се за най-малко един задържан на Пушкинския площад в Москва, където още веднъж на неразрешено мероприятие се събраха към 700 последователи на Навални.

Изборите ще се проведат през март 2018 година, а кандидатурите се чака да бъдат оповестени в края на ноември или началото на декември. Путин още не е оповестил дали ще се кандидатира за четвърти президентски мандат.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР