За този час е обявено възстановяването движението през прохода Петрохан

...
За този час е обявено възстановяването движението през прохода Петрохан
Коментари Харесай

Отварориха Петрохан за леки коли

За този час е оповестено възобновяване придвижването през прохода " Петрохан " в сектора Бързия - Гинци за моторни транспортни средства до 3,5 тона. Трафикът в правата ще се реализира в двете посоки в една лента, с изчакване. Скоростта на придвижване в компрометирания сектор е до 30 км/ч, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура (АПИ).

Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание, да съблюдават прецизно поставената пътна сигнализация и ограничаването на скоростта.
 АПИ се надява на следващия ден разрушеният сектор през „ Петрохан “ да бъде пуснат
АПИ се надява на следващия ден разрушеният сектор през „ Петрохан “ да бъде пуснат

Засега остава затворен

Според АПИ с уширението на пътното платно и асфалтиране на компрометираното трасе е обезпечено безвредното прекосяване на водачите. Продължава работата по възобновяване на насипа до осъществяването на трайно планово решение за подсилване на опустошения сектор.

Екипите на пътноподдържащото сдружение работят интензивно, с цел да се възвърне естественото придвижване по второкласния път. Започна изкърпване на трасето по целия проход. Ще се възстановят разрушените от проливния дъжд банкети. Ще бъдат осъществени и действия по настоящия ремонт като разчистване на канавки, водостоци, унищожаване на непотребната крайпътна растителност, за по-добра видимост на водачите.

Малко след 18.30 ч. от Агенция " Пътна инфраструктура оповестиха, че придвижването през прохода " Петрохан " в сектора Бързия - Гинци за МПС до 3,5 тона е обновено.

Припомняме, че поройни дъждове провокираха големи на 11 юни 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР