За това се разбраха представители на двете страни по време

...
За това се разбраха представители на двете страни по време
Коментари Харесай

​България и Китай ще засилят своето сътрудничество на регионално ниво

За това се схванаха представители на двете страни по време на среща на страните от Централна и Източна Европа и Китай. София за първи път беше хазаин. И до момента в който Китай упорства за по-облекчени условия за туризъм, европейските страни не престават да търсят пазар за стоките си на Изток.

Върховенство на закона, отбрана на човешките права и бистрота. Зад тези цели се сплотиха представители на страните от Централна и Източна Европа и Китай.
Бойко Борисов, министър-председател на България: Живеем в доста обезпокоителен свят, напрежението витаеше в Брюксел и желанието на всички от Европа и Азия беше да се реализиран за в бъдеще по-добри резултати.
Според българския министър председател две са главните провокации за интернационалните връзки - миграционният напън и междудържавните наказания.
Бойко Борисов, министър-председател на България: В същото време сме в условия на наказания от Съединени американски щати към Китай, към Русия, от Европейски Съюз към Русия. И на вчерашната среща в Брюксел наред с оптимизма, имаше и доста скептицизъм, тъй като в случай че приемем, че свободния пазар и конкурентоспособността са движещите сили за едно сполучливо бизнес съдействие, глобите са тъкмо пръта в колелата, който стопира и трансформира конкурентоспособността.
Основните тематики на днешната среща - туризъм, селско стопанство, индустриални зони, дребни и междинни предприятия. Част от китайските райони направиха презентация на своите области, с цел да привлекат български туристи.
Цао Дзиенмин, зам.-председател на непрекъснатия комитет на общото китайско заседание на народите: Създадохме механизми за съдействие, като се разшириха областите и се усъвършенстваха резултатите. Традиционното другарство сред Китай и страните от Европейския съюз доведоха до срещи на високо равнище. Доверието сред нашите две страни се заздрави и сега имаме най-хубавите взаимоотношения през последните години.
Цао особено акцентира, че за развиването на туризма сред страните от балканския район и Китай е належащо и увеличение на самолетните линии.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР