За това се оплака в ефира на Bulgaria ON AIR

...
За това се оплака в ефира на Bulgaria ON AIR
Коментари Харесай

БДЖ се оправдава за снежните вагони: В други държави при такъв студ ЖП транспортът спира

За това се оплака в ефира на Bulgaria ON AIR шефът на „ БДЖ – Пътнически транспорти “ Константин Азов. Коментарът му е във връзка фрагментите със сняг във трен по линията Варна-София, които бяха публикувани в обществените мрежи през вчерашния ден.

„ Вероятно при една от преходните порти, където има преходни мостове, е навявал сняг. При скорост от 130 км/ч за 10 минути може да стане тази зимна приказност. Грешката на сътрудниците е, че на гара Горна Оряховица не са подхванали ограничения вагонът да бъде изтеглен от композицията, а единствено са преместили пасажерите “, изясни той.

Азов сподели, че на дежурните във влака ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност, тъй като не са подхванали нужните стъпки при сходна обстановка.

„ Имало е свободни места в другите вагони и пасажерите са били преместени. Тези клиенти са решили да останат в заснежения вагон, откакто са били поканени да се реалокират. Първо са предпочели да снимат. Веднъж в годината има подобен случай, инцидентно или не “, оправда се шефът на БДЖ.

По думите му дневно БДЖ транспортира пасажери с 570 влака и е допустимо при доста ниски температури да се получават сходни обстановки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР