За това младежите да се запознават прекалено рано с алкохолните

...
За това младежите да се запознават прекалено рано с алкохолните
Коментари Харесай

Колко рано пропиват днешните младежи?

За това младежите да се срещат прекомерно рано с алкохолните питиета си има доста ясни аргументи. Според изследване, извършено редом от 2 водещи университета, главен провинен за това са родителите и техните привички, даже в случаите, когато не злоупотребяват с алкохола.
Според изследването един от всеки шест родители на деца в юношеска възраст им разрешават да пийват алкохол още преди 14-годишна възраст. От биологична позиция това е прекомерно ранна възраст, когато мозъкът и организмът на децата като цяло към момента не са изцяло развити.
Много родители смятат това за отговорно държание, укрепващо увереносттa на децата и фамилната единодушие, само че научните данни сочат, че доста повече са евентуалните опасности за здравето на подрастващите.
Проучването е извършено от екипи към водещи университети в Съединени американски щати и Великобритения. То наблюдава 10 хиляди деца в тези страни и открива няколко значими обстоятелството за това по какъв начин разсъждават модерните родители на младежи във връзка с алкохола.
Установено е, че родителите, които рядко пият алкохол, разрешават това и на децата си със същата податливост, с която вършат това постоянно злоупотребяващите с алкохола родители. Оказва се, че прословутият принцип на бай Марко, героят от „ Под игото “, че предоставяйки алкохола на децата още в ранна възраст, ще ги отвратим и те няма да пият в зрелост, е необятно известен и през днешния ден. Именно това е водещата концепция на родителите, които разрешават на малолетните си деца да пийват умерено в тяхната компания.
Доказателства, че този способ в действителност работи, не съществуват. Напротив, изследванията сочат, че ранното допиране до алкохолните питиета има най-вече отрицателно въздействие върху дълготрайното развиване на младежите.
Оказва се, че законовите рамки за позволяване потреблението на алкохол едвам след пълнолетна възраст са доста правилно съобразени с биологичната дарба на организма да се оправя с него и физически, и прочувствено.
Въпрос на персонален избор на всеки родител е запознаването на децата с резултата на алкохола във всеки аспект. Според учените обаче либералността на множеството съвременни родители в това отношение е прекомерна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР