За това алармира вицепремиерът Томислав Дончев, който участва в 12-ата

...
За това алармира вицепремиерът Томислав Дончев, който участва в 12-ата
Коментари Харесай

Томислав Дончев Ни Потресе Току-Що! Изненадват Ни С Такса От 20 Лева, Само Ако Си Позволим Да

За това сигнализира вицепремиерът Томислав Дончев, който взе участие в 12-ата годишна среща на локалните управляващи, която се организира в курорта " Албена ".

На нея се дискутират държавните ограничения за намаляването на административната тежест, както и настоящи задания за построяването на електронното ръководство.

Тази седмица се чака да бъдат оповестени резултатите от инспекцията, назначена от държавното управление, за административната активност на общините в България. Целта е контролът да стане настоящ развой и да се повтори след няколко месеца, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев по време на срещата.

Дончев попита и по какъв начин една администрация работи осем часа и в това време има приемно време за жители половин час.

Работното време с жителите би трябвало да е работното време на администрацията и не е редно да караме всички жители, целият бизнес да се строява и да се равнява по това по какъв начин му е комфортно на даден чиновник, сподели вицепремиерът.

Според него и локалните, и администрациите на централната държавна власт са еднообразно отговорни.

По-късно ще се организира още една пленарна сесия, фокусирана върху партньорството сред управляващите, с присъединяване на министър-председателя Бойко Борисов, по време на която ще се подпише и съглашението сред Министерския съвет и Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ).

Сдружението на общините ще направи анкетно изследване във всички общини по какъв начин да се дефинира такса " битови боклуци ", заяви изпълнителният шеф на сдружението Гинка Чавдарова.

Сдружението на общините ще упорства за повече средства от бюджета за 2018 година за поддържане на уличната инфраструктура, съобщи ръководителят на Управителния съвет на сдружението Даниел Панов.

Над хиляда представители на локалната власт вземат участие в конференцията.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР