За това алармира в писмо до медиите Пенка Георгиева, председател

...
За това алармира в писмо до медиите Пенка Георгиева, председател
Коментари Харесай

Детски живот е застрашен заради уволнението на д-р Троева

За това сигнализира в писмо до медиите Пенка Георгиева, ръководител на пациентски организации “Заедно с теб”.

"Снощи към мен се обърна родител на дете с подадено заявление на 12 септември 2017 година за незабавно лекуване на доста тежко онкологично заболяване - лимфом на Ходжкин. Момчето навършва 18 години на 21 септември, само че новият шеф на Фонда доктор Мариета Райкова от недовиждане, вместо незабавно да задвижи процедурата, е разпределила заявката на собствен чиновник в отпуск и разглеждането е планувано чак за месец октомври за разглеждане ", сподели Георгиева.

Забавянето ще е съдбовно за болното момче, което е било диагностицирано в края на август, освен поради тежкото заболяване, само че и тъй като след навършване на пълноправие то няма право на помощ от Фонда за лекуване на деца.

"При такива случаи, когато има незабавно положение, администрацията на Фонда за лекуване на деца събира документите незабавно по електронен път - мнения на лекари, епикризи и т.н, и Общественият съвет гласоподава електронно. Това е позволено по закон. Така процедурата се прави доста по-бързо и може да се спазят периодите и се избавя животът на детето ", изясни за Дир.бг Пенка Георгиева.

Тя прикани здравния министър проф. Николай Петров да се намеси в обстановката.

"С доста размисъл се обръщам към медиите и обществото, само че нямам различен избор за това дете. Г-н министър, чакаме да вземете незабавно отношение по случая и да спасите живота на едно българско дете ", сподели още председателката на пациентски организации “Заедно с теб”.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР