За тези, които се впускат в сферата на дигиталния маркетинг

...
За тези, които се впускат в сферата на дигиталния маркетинг
Коментари Харесай

AI в дигиталния маркетинг не е просто мимолетна тенденция

За тези, които се впускат в областта на цифровия маркетинг и хората, обмислящи смяна в кариерата в софтуерната промишленост, професионалната среда е несъмнено динамична, белязана от непрекъсната смяна и неустановеност.

Според световното изследване на Deloitte за 2020 година на ранните AI приложения, AI приложенията са главно съсредоточени към маркетингово насочени цели. По-конкретно, цели като възстановяване на продуктите и услугите, поощряване на нововъведенията и поддържане на взаимоотношенията с клиентите се подреждат измежду първите пет целта. Изкуственият интелект прекроява необятните морета на цифровия маркетинг. Отвъд впечатляващата статистика, същинското влияние на AI се крие във фините трансформации, които той вкарва в акции, потребителски опит и цялостни маркетингови тактики.

Тъй като опциите на AI не престават да се развиват, компаниите се оказват освободени от рестриктивните мерки на човешкия темп на работа. Организациите, задвижвани от AI, ловко ръководят вълната от данни, стратегически внедряват AI, с цел да получат конкурентно преимущество, непрекъснато обновяват и усъвършенстват преживяването на клиентите. Очевидно е, че изкуственият разсъдък е подготвен да стане звездата в бъдещата маркетингова книга.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР