За тези, които са изследвали президентските избори в САЩ през

...
За тези, които са изследвали президентските избори в САЩ през
Коментари Харесай

Гардиън“: Русия проведе мащабна кампания в Македония



За тези, които са изследвали президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, съветските способи в акцията за референдума в Македония, са познати, написа Саймън Тисдал в публикация за английския „ Гардиън “.

Според създателя Москва е провела огромна акция в Македония, включваща дезинформация и подправени („ фалшив “) вести, кибер- и хакерски офанзиви, подправени сметки във „ Facebook “ и „ Туитър “, а също и незаконни заплащания, своебразен еквивалент на „ аленото злато “ от комунистическата ера.

Русия публично отхвърля, че се е намесвала публично в референдума, на който македонците трябваше да кажат съгласни ли са със промяната името и с участие в Европейски Съюз и НАТО, само че съгласно западни дипломати ежедневно във „ Facebook “ са се появявали най-малко по 40 поста с апели за протест.

Най-често задаваният въпрос е „ Ще позволите ли на албанците да дефинират по какъв начин да се казвате “, написа още Тисдал.

Според него Русия е работила аналогично и в Гърция, където е подкрепило финансово и логистично акцията против контракта с Македония.

„ Москва е твърдо решена да не допусне разширение на западното въздействие на Балканите “, обобщи създателят.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР