За тези, които искат убежище в ЕС, то е гарантирано

...
За тези, които искат убежище в ЕС, то е гарантирано
Коментари Харесай

ЕК: Бягащите от Русия имат право на убежище в ЕС

„ За тези, които желаят леговище в Европейски Съюз, то е обезпечено от правото на Общността “ - това сподели говорителката на Европейската комисия Анита Хипер в отговор на предстоящата сериозна вълна от съветски жители след оповестената през вчерашния ден частична готовност от страна на Владимир Путин в Русия, оповестява БНР.

По-рано беше обявено, че руснаците са изкупупили самолетни билети за разнообразни дестинации като Турция, Сърбия и ОАЕ, а на границата сред Русия и Финландия се образуваха километрични опашки.

Хипер дефинира обстановката като „ невиждана “. Тя добави, че би трябвало да се държи сметка за геополитическите терзания и акцентира, че кодексът на Шенген позволява автоматизиран отвод за виза заради характерни аргументи, най-често вътрешна сигурност и социална сигурност. Според нея би трябвало да се изготви общ метод със страните членки по въпроса.

Наскоро Съветът на Европейски Съюз анулира съглашението с Русия за визово облекчение с Русия и усложни процедурите по издаване на визи за съветски жители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР