За тези 30 години доста неща се промениха, но пропуснахме

...
За тези 30 години доста неща се промениха, но пропуснахме
Коментари Харесай

Валентин Михов: Трябват зали и стадиони – министър Кралев задвижи нещата

„ За тези 30 години много неща се трансформираха, само че пропуснахме главния стратегически миг - би трябвало строителство на зали, игрища и салони. Така ще пратим децата на вярното място - в спорта. Този миг го пропуснахме, само че към този момент от две-три години стартира да се наваксва. Министър Красен Кралев задвижи нещата. Стигна се и до обединяване на 4 балкански страни за домакинство за Европейско по футбол “. Това съобщи пред „ Bulgaria on Air “ спортната легенда Валентин Михов.

Той е безапелационен, че нещата в страната ни се развиват сносно.

„ Спортът към момента е един оазис в България. Радвам се на всеки състезателен триумф. Моите почетения към всички спортисти. Обединение и тактика трябват. Тези, които имат тактика, реализират триумф. Най-добре спортисти би трябвало да са на терена - титуляри “, сигурен е Михов.

Според него финансовите компликации в България не са единствено в спорта и във футбола, а и в други сфери.

„ Кой клуб сега действително е в положително финансово положение. При едни несполучливи прехвърляния, когато си очаквал нещо да вземеш, да продадеш футболист или да се развиеш по-добре, то няма по какъв начин да не останеш на минус. Ако излезеш на по-горно равнище, да вземем за пример европейски шампионат, то тогава може да оправдаеш разноските си “, твърди той.

„ Как може да притеглим хората към стадионите при такава експанзия. Все отново започнахме да взимаме образец от Англия и Германия. Трябва да има допълнения, би трябвало да има разнообразни отзиви. Но не на всички места в Европа ситуацията е розово. Например в Италия също има безредици. Когато обаче на нашите игрища има успокоение, тогава хората ще си доведат фамилиите “, добави Михов. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР